Romania si Ungaria isi redeschid granitele temporar pentru lucratorii transfrontalieri

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al Romaniei, si Peter Szijjarto, omologul sau ungar, au ajuns la un acord privind situatia lucratorilor transfrontalieri de la granita romano-ungara.

Desi autoritatile ungare au decis inca din 17 martie interzicerea intrarii strainilor pe teritoriul tarii, Bogdan Aurescu a avut mai multe interventii pe langa ministerul ungar de Externe, iar cele doua parti au ajuns, in cele din urma, la un acord comun in privinta lucratorilor transfrontalieri.

Conform site-ului oficial al Ministerului Afacerilor Externe, multe dintre detaliile acestei situatii urmeaza sa fie puse la punct.

Totusi, Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, a lasat sa se inteleaga, pentru Hungary Today, ca masura se aplica doar pentru romanii si ungarii care lucreaza in cealalta tara si stau la o distanta de cel mult 30 de kilometri de granita, scrie observator.tv

Publicitate

Ministrul ungar a precizat ca a acceptat solicitarea omologului roman dupa ce si-a dat seama ca “pe langa a proteja sanatatea oamenilor, treaba noastra este si sa ne asiguram ca economia nu stagneaza ci merge inainte”.

Citeste si articolul :   Gerul pune stapanire pe Romania. Prognoza meteo pana miercuri

Szijjarto a recunoscut si el ca mai sunt multe detalii de pus la punct, precum punctele de frontiera prin care se va permite accesul ori intervalul orar in care va fi permis accesul, dar a precizat ca aceste detalii vor fi stabilite si dupa consultari cu reprezentanti ai Politiei de Frontiera.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.