ULTIMA ORA! Bilantul bolnavilor de coronavirus in Romania a ajuns la 50. Este vorba de o femeie de 54 de ani. In ce oras a fost descoperita

In vreme ce vorbim oficial despre o pandemie globala de coronavirus, iar Italia ia masuri drastice si va avea deschise doar farmaciile si supermarketurile, in Romania statisticile legate de numarul de oameni infectati se modifica de la o ora la alta.

A fost confirmat al 50-lea caz de coronavirus in Romania. Este vorba despre o femeie de 54 de ani din Neamt. Este internata la Spitalul Roman din 11 martie cu tuse, febra, faringita. In data de 01.03.2020 s-a intors din Italia, din zona neafectata.

Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a anuntat joi 1.556 de persoane sunt in carantina institutionalizata si 13.646 in izolare la domiciliu.

Articolul continuă după reclame

„Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 1.556 persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 13.646 persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala. Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 1.921 teste. Dintre acestea, 1.873 au fost cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele actualizate nu sunt infectate cu COVID-19”, informeaza GSC, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.