Alerta METEO imediata. ANM anunta cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina. Judetele vizate

Alerta METEO imediata. Meteorologii au anuntat cod galben de vijelii, averse torentiale si grindina pentru 22 de judete si Capitala.

Potrivit comunicatului transmis de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), in perioada 18 august, ora 10:00 – 19 august, ora 10:00, in Muntenia, Dobrogea, local in Moldova, Oltenia, Transilvania si la munte vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale si pe alocuri vijelii si grindina.

Publicitate

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25 – 40 litri/mp si izolat 50 – 60 litri/mp.

Judetele aflate in totalitate sub Cod galben sunt: Harghita, Bacau, Vaslui, Sibiu, Brasov, Covasna, Vrancea, Galati, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si Constanta. Judetul Neamt este singurul afectat doar partial de averse torentiale, vijelii si grindina.

Publicitate

Totodata, meteorologii avertizeaza ca astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse si in restul teritoriului.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.