Stare de asediu in Washington

Congresul Statelor Unite a inceput, miercuri, procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidentiale. Vicepresedintele Mike Pence a inceput procesul de numarare a voturilor. Pana acum o formalitate, aceasta procedura este urmarita cu atentie in contextul in care Donald Trump incearca prin orice modalitate sa rastoarne rezultatul alegerilor castigate de Joe Biden cu 306 de voturi la 232.

Washington DC intra in stare de asediu, iar cladirea Capitoliului este in lockdown. Intre timp, Donald Trump continua sa instige pe Twitter

Autoritatile locale din Washington DC au anuntat ca orasul intra in stare de asediu. Cladirea Capitoliului a fost deja pusa in lockdown.

Donald Trump a publicat un nou mesaj pe Twitter in care il critica pe Mike Pence si spune ca „nu a avut curajul sa faca ce trebuie”.

Publicitate

„Mike Pence nu a avut curajul sa faca ce ar fi trebuit pentru a ne proteja tara si Constitutia, sa le dea ocazia statelor sa valideze un set corect de fapte, nu pe cele frauduloase si incorecte. SUA cere adevarul!”, a scris Trump pe Twitter.

Sustinatorii lui Donald Trump au reusit sa depaseasca gardurile de protectie si sa sparga baricadele si au patruns in cladirea Capitoliului. Camerele aflate in dezbaterea obiectiei asupra electorilor din Arizona au luat o pauza pe timpul haosului, inainte de a reveni in plen. Unii dintre protestatari aveau cu ei inclusiv steaguri ale Confederatiei, statul sclavagist format in timpul Razboiului Civil American (1861-1865).

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.