De ce copiii de astazi par sa nu mai aiba respect pentru nimic

Ati observat vreodata cum copiii de astazi sunt diferiti de cei din generatiile anterioare? La asta ma gandesc destul de des.

Ce a facut ca lucrurile sa se intample asa? Unde s-a rupt matrita? Exista ceva ce putem face pentru a repara societatea?

Aceste intrebari nu sunt intrebari care vin cu raspunsuri usoare. Am impresia ca acesti copii de astazi nu respecta nimic pentru ca nu au fost invatati sa faca acest lucru. Nu ma intelegeti gresit, sunt cativa care au respect, dar marea majoritate nu stiu ce este acela respect.

Copiii de astazi au totul la indemana. Copiii de astazi isi vad parintii doar ca surse de bani si, in unele cazuri, pumni de fier. Copiii se tem de ei sau ii folosesc.

Publicitate

Cand eram copil, am vazut munca grea facuta de parintii mei pentru a avea cele de trebuinta.  Majoritatea copiilor se joaca pe iPhone-urile lor ignorand complet lumea care se misca in afara acelui ecran. Suntem prea concentrati asupra domeniilor pe care nu ar trebui sa ne concentram.

In general, parintii moderni isi duc copiii, fara sa stie, in jos. O viata mai buna nu inseamna asigurarea unui iPad lipit de maini 24/7. Trebuie sa-i facem pe copiii nostri sa lucreze mai mult si sa-i invatam cu adevarat sa-si “murdareasca mainile”. Dati-le un exemplu bun oferindu-le exemple.

Citeste si articolul :   O noua ipoteza in cazul celor doi fratiori care s-au stins in Iasi. Expert: "Pentru a se ajunge la deces ar trebui sa fie otrava."

Nu fi parintele caruia ii este frica sa se ridice si sa vorbeasca de teama sa nu-si supere copilul. Trebuie sa-ti inveti copiii ca viata nu vine legata cu funda rosie. Respectul si dedicarea adevarata sunt rare, stiu ca este adevarat. Arata-le copiilor tai ca ii iubesti altfel decat sa le oferi cadouri.

Nu poti lua lucruri materiale cu tine cand mori. Cand mori, parasesti aceasta lume fara nimic. Nu trebuie sa ai cele mai scumpe lucruri pentru a fi fericit. Invata-ti copilul sa-si respecte semeni, asa cum te-au invatat parintii tai. Acest lucru nu se face prin cuvintele urate pe care le folositi pe retelele de socializare sau prin ura pentru alte persoane. Invatati-i ce este bunatatea, iubirea si munca.

Respecta-te si actioneaza in consecinta. Fii un parinte bun si fa tot ce poti pentru a-ti ajuta copilul sa devina cine este menit sa fie. Nu suntem meniti sa fim prieteni cu copiii nostri. Suntem meniti sa fim mamele si tatii lor, cei la care apeleaza atunci cand restul lumii ii indeparteaza.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.