Meteorologii au facut anuntul. Cum va fi vremea de Sfanta Maria Mare

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat, vineri, prognoza meteo pentru 14 si 15 august 2021. Iata cum va fi vremea de Sfanta Maria Mare.

Sambata, 14 august, in Banat, sudul Crisanei, Oltenia si sud-vestul Munteniei, va fi local canicula si disconfort termic in crestere. In restul tarii, vremea va fi calduroasa. Pe spatii mici, la munte, vor fi ploi de scurta durata. Temperaturile maxime se vor situa intre 27…26 de grade pe litoral pana la 36 de grade Celsius resimtite in sudul Olteniei.

Si duminica, 15 august, va fi in aproape toata tara. Canicula va fi in jumatatea de vest a teritoriului si la munte apar ploi se scurta durata, insotite local de descarcari electrice. Maximele zilei vor fi cuprinse intre 27 – 29 de grade Celsius si 37…38 in sudul Olteniei.

Vremea in weekendul 14-15 august 2021. Temperaturile inregistrate la Bucuresti, la munte si la mare

Publicitate

Vremea la Bucuresti

Sambata, 14 august, disconfortul termic va fi in crestere si se va atinge o maxima de 33 de grade Celsius. Duminica, 15 august, se intoarce canicula. Temperatura urca pana la 36 de grade Celsius. De asemenea, se intorc si noptile tropicale. Temperatura minima va fi in jur de 20 de grade Celsius.

Citeste si articolul :   ANM a emis prognoza pentru perioada urmatoare. Cum va fi vremea pana pe 4 iulie

Vremea la munte

In general, sambata va fi frumos, dar duminica devine deosebit de cald. Sunt posibile ploi de scurta durata, iar pe creste vantul va avea unele intensificari. 19 grade Celsius vor fi la Sinaia, 20 la Predeal si Paltinis si 22 de grade Celsius se vor inregistra la Stana de Vale.

Articolul continuă după reclame

Vremea la mare

Vremea va fi predominant frumoasa in ambele zile, dar este posibil ca ziua vantul sa aiba unele intensificari. Apa marii va avea intre 24 si 26 de grade Celsius. In Mamaia si Gura Portitei in termometre vor fi 27 de grade Celsius, iar in Costinesti si Vama Veche se anunta 26.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de caldura, disconfort termic ridicat

Interval de valabilitate: 14 si 15 august

Zone afectate:

In cursul zilelor de sambata si duminica (14 si 15 august), valul de caldura se va extinde, iar disconfortul termic va fi in crestere in vestul si sud-vestul tarii, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, anunt despre vaccinarea populatiei: "Cel care se vaccineaza in primul rand se protejeaza pe el"

Sambata (14 august) temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 33 si 36 de grade, iar duminica (15 august), izolat se vor atinge 37…38 de grade si local va fi canicula in Banat, Crisana, sudul Olteniei si in sud-vestul Munteniei.

Nota: In zilele de luni, marti si miercuri (16, 17 si 18 august) valul de caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.