Certificatul digital COVID devine obligatoriu.

Daca doriti sa mergeti in concediu, ar trebui sa stiti ca incepand de vineri trebuie sa prezentati obligatoriu, la frontiera, certificatul digital.

Acest document atesta ca sunteti vaccinat, ca aveti un test PCR negativ sau ca ati trecut prin boala.

Comitetul pentru Situatii de Urgenta a adaugat pe lista rosie a tarilor cu risc epidemiologic ridicat Turcia, Israel si Statele Unite ale Americii. Cei nevaccinati la venirea din aceaste zone vor intra in carantina.

Incepand de vineri, situatia se schimba. Vor trece fara probleme de frontierele tarilor din Uniunea Europeana doar persoanele care au un certificat digital.

Publicitate

Tranzitarea frontierelor este posibila si fara acest document, insa cu respectarea normelor nationale de carantina din fiecare stat.

Pana in acest moment, peste 1,5 milioane de romani si-au generat certificate care atesta vaccinul, trecerea prin boala sau rezultatul negativ al unui test PCR.

Pentru generarea unui certificat digital trebuie doar sa accesati platforma certificat-covid.gov.ro. Aici va introduceti datele persoanale si tipul de certicat: daca sunteti vaccinat, in recuperare dupa boala sau daca aveti test PCR negativ valabil, insa pentru o scurta perioada de timp. Odata generat, veti primi un cod QR pe care il puteti printa sau salva in telefon pentru a-l prezenta la trecerile de frontiera si nu numai”.

Citeste si articolul :   Nelu Tataru face anuntul. Ce se intampla de la 1 iulie

In Italia, certificatul verde este obligatoriu inca din 6 august pentru a intra in baruruile si restaurantele inchise, la piscine, teatre ori cinematografe. Totodata, documentul este necesar si pentru a vizita obiectivele turistice. Cum este, de pilda, turnul din Pisa. Exceptie fac copiii care au contraindicatie la vaccinare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.