IPS Teofan, reactie dura dupa ce autoritatile au anuntat ca Lumina Sfanta va fi impartita de Politie

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei reactioneaza dur dupa ce autoritatile au anuntat ca Lumina Sfanta va fi impartita de politisti si cere ca, de Pasti, preotii sa aiba aceleasi privilegii ca administratorii pietelor si magazinelor. „Cand Hristos e pe Cruce, noi unde am putea fi?”.

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, spune ca, daca oamenii pot merge la piata, la magazine sau la farmacii, de mai multe ori pe saptamana, atunci de ce sa nu poata merge si la slujba de Inviere, macar pentru un minut.

„Este bine ca autoritatile au incredere in administratorii pietelor si in patronii de magazine alimentare sau de farmacii, dar credem ca si Biserica se poate organiza eficient, cu simt de raspundere. (…) Cum un curier poate livra cele necesare unei familii, obiecte sau alimente, la fel credem ca si un preot sau un voluntar, respectand regulile de distantare, pot oferi o paine sfintita ambalata si pot aprinde lumanarea celui din fata lor. Cum o persoana poate merge la lucru, la piata sau la farmacie de mai multe ori pe saptamana, aceeasi persoana ar putea veni de Pasti, pentru un minut, in fata Bisericii sale sau la cimitir, pentru a aprinde o lumanare. E greu de inteles de ce acest lucru n-ar fi posibil“, spune IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

In Miercurea Mare, mitropolitul Moldovei si Bucovinei spune ca Biserica a respectat intocmai regulile impuse pana acum de autoritati si cere ca preotii sa fie lasati sa le dea ei credinciosilor Lumina Sfanta.

„Acum, cand se apropie Sfintele Pasti, cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii, cerem sa se permita a oferi crestinilor macar o mica mangaiere: o paine sfintita si o lumanare aprinsa, in conditii de respectare cu strictete a masurilor luate in aceste vremuri de epidemie.”, transmite IPS Teofan, Mitropolitul Modolvei si Bucovinei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.