Cum sa alegi un pepene verde copt si dulce

In acest articol, va vom oferi sfaturi valoroase despre cum sa alegeti pepenele potrivit, delicios si dulce.

Pata galbena

Da, trebuie sa existe o pata galbena pe pielea verde a unui pepene verde bun. Cu cat este mai stralucitoare si mai intens colorata, cu atat mai bine.  Si daca soarele i-a fost suficient, pata este galbena. Astfel de pete se formeaza acolo unde pepenii vin in contact cu solul. Aceste pete indica faptul ca fructul s-a copt deja si va fi foarte dulce.

Dungi stralucitoare

Dungi stralucitoare pe coaja indica faptul ca pepenele verde este copt.

Crusta groasa

Un pepene verde copt are o coaja groasa si durabila, care este aproape imposibil de strapuns cu unghia. Un alt semn ca acesta este pepenele potrivit.

Publicitate

Verifica coada

Toti pepenii verzi au coada. Atunci cand alegeti un pepene , aruncati o privire buna la coada sa. Regula este: cu cat  coada de pepene  este mai uscata, cu atat este mai probabil sa fie coapta si delicioasa.

Citeste si articolul :   Pastele Blajinilor 2021. Traditii si obieciuri

Pepenele nu ar trebui sa fie prea mare

Depinde puternic de varietatea si locul de unde a fost adus. Dar daca alegeti dintr-un lot (si un vanzator, de regula, are un lot), este mai probabil sa intalniti un pepene copt daca cumparati un exemplar putin mai mare decat cel mediu.

Bate pepenele verde

Nu in ultimul rand, va recomandam sa atingeti pepenele verde. Astfel puteti afla daca este suficient de matur. Un pepene bun ar trebui sa „sune” (ca si cand ai auzi un sunet) din cauza micro-golurilor create in timpul procesului de maturare.

Publicitate

Autor