10 ingrediente din pasta de dinti care cauzeaza o serie de probleme de sanatate

Te-ai gandit vreodata la compozitia chimica a pastei de dinti cu care te speli pe dinti?

Pasta de dinti obisnuita contine anumite substante care fac dintii sa arate bine si curati, insa erodeaza lent smaltul si gingiile. Pastele de dinti cu proprietati de albire sunt printre cele mai toxice.

La urma urmei, ingredientele pastei de dinti intra in sange si, prin urmare, pot avea un efect grav asupra sanatatii. Care sunt aceste ingrediente?

1. Triclosan.

Aceasta substanta este adaugata la pasta pentru efectul sau antibacterian. Cu toate acestea, triclosanul poate interfera cu producerea de hormoni tiroidieni, poate provoca eruptii cutanate, tulburari endocrine si rezistenta la anumite antibiotice.

Publicitate

2. Polietilenglicol.

Irita ochii, pielea, gatul si nasul. Daca este ingerat, poate provoca, de asemenea, dureri abdominale, varsaturi, insuficienta cardiaca congestiva si boli de rinichi.

3. Fluor.

Fluorul poate provoca boli, eruptii pe piele.

Publicitate

4. Laurilsulfat de sodiu.

Acest agent tensioactiv patrunde in fluxul sanguin si duce la dezechilibre hormonale, iritatii ale pielii si stomatita ulcerativa.

Citeste si articolul :   Cum sa tii paianjenii departe de casa odata pentru totdeauna! Nu se vor mai intoarce

5. Sorbitol.

Sorbitolul este metabolizat incet si, prin urmare, poate provoca suferinta digestiva, cum ar fi flatulenta si balonarea.

6. Aspartam.

Acest indulcitor artificial este transformat in formaldehida si poate provoca dureri de cap, greata, ameteli, frisoane si dureri de injunghiere.

7. Propilen glicol.

Acest ingredient comun pentru pasta de dinti poate irita plamanii, ochii si pielea. De asemenea, face parte din antigel.

8. Glicerol.

In cantitati mari, glicerina poate interfera cu absorbtia normala a nutrientilor.

9. Dietanolamina.

Dietanolamina perturba hormonii si poate provoca cancer la stomac, esofag, ficat si vezica.

10. Coloranti E133 si E102.

Acesti coloranti pot declansa alergii, astm, dureri de cap si chiar cancer.

Publicitate

Autor