Cand poti da jos masca, in spatiile deschise

In ce conditii poate fi data jos masca, in spatiile deschise. Cetatenii din localitatile in care este obligatorie purtarea mastii de protectie si in spatiile deschise, precum Bucurestiul, vor putea sa o dea jos pentru scurt timp, atunci cand fumeaza sau mananca pe strada, in afara zonelor de trafic pietonal. Si cei care fac jogging vor putea renunta la masca. Aceste prevederi sunt cuprinse intr-o hotarare discutata luni dimineata in sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

“In localitatile sau judetele in care portul mastii de protectie este obligatoriu in spatiile deschise, este permisa inlaturarea acesteia pentru perioade scurte de timp in vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau bauturi in afara teraselor, cat si pentru desfasurarea activitaatilor sportive individuale sau altor asemenea activitati, doar daca persoanele sunt in afara zonelor de trafic pietonal si la minim 2 metri fata de alte persoane”, se mentioneaza in Hotararea CNSU discutata la acesta ora.

Hotararea mai prevede urmatoarele:

1. “Se aproba lista tarilor/zonelor de risc apidemiologic ridicat pentru care se instituite masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea, in vigoare incepand cu data de 26 octombrie 2020.

Publicitate

2. Instituirea restrictiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau tari cu risc epidemiologic ridicat se aplica dupa 24 de ore de la data aprobarii hotararii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acaestora se aplica incepand cu data emiterii hotararii”.

Purtarea mastii de protectie si in spatii deschise este obligatorie in Bucuresti si in mai multe orase unde incidenta cazurilor de COVID-19 a depasit 3 la 1000 de locuitori.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.