Raed Arafat: Va trebui sa invatam sa traim cu virusul

Raed Arafat, secretarul de stat, a spus ca pana la primavara sau pana la vara anului viitor nu vom scapa de noul coronavirus si va trebui sa invatam sa traim cu el. Seful DSU a vorbit si despre vaccinarea in masa.

„Este o problema de logistica foarte serioasa. Va trebui organizare pe plan mondial si bineinteles (…) cantitatile care vor fi distribuite. Romania, din fericire, face parte dintr-un mecanism european si va beneficia pe baza unui mecanism de achizitie european. Deci nu suntem singuri in aceasta situatie si asta este foarte bine. Ministerul Sanatatii stie exact ce se intampla din minut in minut si la momentul in care va incepe distribuirea vaccinului vom fi contactati si bineinteles vom primi partea noastra din fiecare transa care este impartita la nivelul Uniunii Europene”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a spus ca oamenii trebuie sa se invete sa traiasca cu virusul.

„Din punctul de vedere al modului in care va evolua virusul, eu cred ca cel putin pana la primavara sau vara anului viitor nu vom sta linistiti. Va trebui sa invatam sa traim cu virusul respectand toate regulile pe care multi ne indeamna sa nu le respectam. Daca renuntam la anumite aspecte din viata noastra temporar, fara sa o afectam semnificativ, atunci este posibil sa iesim cu bine cand lucrurile vor reveni la o cvasinormalitate, adica catre primavara – vara”, a mai spus Raed Arafat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.