Nadia Comaneci, marturisiri emotionante: “Este infricosator”

Nadia Comaneci, legenda gimnasticii mondiale, a facut marturisiri emotionante pentru presa italiana. Fosta gimnasta a vorbit, de asemenea, despre durerea pe cere o resimtea in fiecare zi, „de la degetul de la picioare pana la spate, incheieturi”, dar si despre o boala specifica sportivilor, cand corpul si mintea nu mai comunica.

In varsta de 59 de ani, Nadia Comaneci, castigatoarea primului 10 la Jocurile Olimpice, acum 45 de ani, a acordat, un interviu pentru publicatia „La Gazzetta dello Sport”, unde a vorbit despre victoria obtinuta de campioana Italiei, Vanessa Ferrari, la o varsta inaintata. Sportiva va implini 31 de ani in luna noiembrie. Medalia este o premiera pentru Italia.

„Asa se explica totul: este o scorpioanca, precum sunt eu! Incapatanata si luptatoare, o adevarata luptatoare”, a declarat Nadia Comaneci.

Sportiva italianca a suferit mai multe accidentari, cea mai recenta si cea mai grava in 2017, cand si-a rupt tendonul lui Ahile.

Publicitate

De asemenea, Nadia Comaneci a vorbit despre durerile fizice indurate de sportivii de la gimnastica.

„Exista durere si pentru ca nu exista alternative. Nu exista nicio zi in care sa nu simti o durere. Imi amintesc ca, atunci cand concuram si ma antrenam, aveam durere in fiecare zi. De la degetul de la picioare pana la spate, incheieturi”, a declarat fosta mare gimnasta.

Citeste si articolul :   Pacienta insarcinata in 9 luni, suspecta de coronavirus, refuzata la Spitalul Barlad, care fusese desemnat unitate suport

Legenda gimnasticii a vorbit si despre cazul Simone Biles, care sufera de twisties, similar cu o pierdere a reperelor in aer.

„Eu nu am suferit niciodata de twisties, uneori mi s-a intamplat sa nu fiu conectata in timp ce faceam exercitiile, dar nimic serios. Sotul meu (Bart Conner, de doua ori campion olimpic pentru SUA – n.r.) le-a avut si a spus ca este infricosator si de obicei se intampla atunci cand esti sub o presiune mare. Corpul si mintea ta nu «comunica». Gimnastelor nu le place de obicei sa vorbeasca despre asta, Simone a avut dreptate sa scoata problema la suprafata”, a dezvaluit fosta Nadia Comaneci

„Nu va faceti griji, la Paris vom fi acolo cu gimnaste mai tinere. Muncim la asta. Eu, din America, le dau o mana de ajutor. Nu va vom dezamagi”, a spus Nadia cand a fost intrebata de italienii despre Romania, care a lipsit de la concursul pe echipe la Tokyo.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.