Nadia Comaneci, marturisiri emotionante: “Este infricosator”

Nadia Comaneci, legenda gimnasticii mondiale, a facut marturisiri emotionante pentru presa italiana. Fosta gimnasta a vorbit, de asemenea, despre durerea pe cere o resimtea in fiecare zi, „de la degetul de la picioare pana la spate, incheieturi”, dar si despre o boala specifica sportivilor, cand corpul si mintea nu mai comunica.

In varsta de 59 de ani, Nadia Comaneci, castigatoarea primului 10 la Jocurile Olimpice, acum 45 de ani, a acordat, un interviu pentru publicatia „La Gazzetta dello Sport”, unde a vorbit despre victoria obtinuta de campioana Italiei, Vanessa Ferrari, la o varsta inaintata. Sportiva va implini 31 de ani in luna noiembrie. Medalia este o premiera pentru Italia.

„Asa se explica totul: este o scorpioanca, precum sunt eu! Incapatanata si luptatoare, o adevarata luptatoare”, a declarat Nadia Comaneci.

Sportiva italianca a suferit mai multe accidentari, cea mai recenta si cea mai grava in 2017, cand si-a rupt tendonul lui Ahile.

De asemenea, Nadia Comaneci a vorbit despre durerile fizice indurate de sportivii de la gimnastica.

Citeste si articolul :   Cele mai vorbite limbi din lume

„Exista durere si pentru ca nu exista alternative. Nu exista nicio zi in care sa nu simti o durere. Imi amintesc ca, atunci cand concuram si ma antrenam, aveam durere in fiecare zi. De la degetul de la picioare pana la spate, incheieturi”, a declarat fosta mare gimnasta.

Legenda gimnasticii a vorbit si despre cazul Simone Biles, care sufera de twisties, similar cu o pierdere a reperelor in aer.

„Eu nu am suferit niciodata de twisties, uneori mi s-a intamplat sa nu fiu conectata in timp ce faceam exercitiile, dar nimic serios. Sotul meu (Bart Conner, de doua ori campion olimpic pentru SUA – n.r.) le-a avut si a spus ca este infricosator si de obicei se intampla atunci cand esti sub o presiune mare. Corpul si mintea ta nu «comunica». Gimnastelor nu le place de obicei sa vorbeasca despre asta, Simone a avut dreptate sa scoata problema la suprafata”, a dezvaluit fosta Nadia Comaneci

„Nu va faceti griji, la Paris vom fi acolo cu gimnaste mai tinere. Muncim la asta. Eu, din America, le dau o mana de ajutor. Nu va vom dezamagi”, a spus Nadia cand a fost intrebata de italienii despre Romania, care a lipsit de la concursul pe echipe la Tokyo.

Citeste si articolul :   Monica Pop a gasit vinovatul pentru cresterea cazurilor de COVID: "Tataru a avut dreptate"