5 solutii naturale pentru tratarea parului uscat si fragil

Par frumos si sclipitor, il visam cu totii. Dar realitatea este destul de diferita atunci cand ne uitam mai atent la parul nostru. Pentru a restabili puterea si vitalitatea parului, urmati acest ghid de frumusete cu sfaturile si ingredientele sale legendare din natura.

1.Miere

Mierea este cunoscuta pentru activitatile sale antibacteriene, antifungice si antioxidante. In plus, pentru par asigura hidratare si catifelare, tratamentul ideal pentru repararea parului uscat si fragil. Pentru a face acest lucru, amestecati pur si simplu doua linguri de miere cu doua linguri de apa si aplicati acest preparat pe par, acordand o atentie deosebita varfurilor. Lasati cel putin 1 ora si apoi spalati-va parul ca de obicei.

2.Uleiuri

Uleiurile de nuca de cocos, jojoba, migdale sau germeni de grau ar trebui incluse in rutina de infrumusetare a parului. Aplicate de la radacina pana la varf, hidrateaza profund parul. Masati usor parul si lasati aceste uleiuri sa aiba efect timp de 2 ore inainte de a spala parul.

3.Spalarile

Pentru a avea grija de par si pentru a limita ruperea, este necesar sa se limiteze spalarea parului, care trebuie efectuata o data sau de doua ori pe saptamana. De asemenea, apa foarte fierbinte trebuie evitata, deoarece poate fi abraziva,  Apa foarte fierbinte nu este compatibila cu ingrijirea pielii, deoarece poate impiedica spalarea samponului si a balsamului. O frecventa buna de spalare este necesara pentru sanatatea parului.

Publicitate

4.Dieta sanatoasa si echilibrata

Lipsa de fier, zinc sau chiar proteine si minerale poate avea consecinte catastrofale pentru sanatatea parului. Fructele si legumele, fructele uscate, leguminoasele si alimentele bogate in proteine ar trebui consumate zilnic. Amintiti-va ca hrana parului trebuie sa vina si din interior, pe langa mastile hidratante care trebuie aplicate pe par. Asadar, nu va lipsiti de un fel de mancare colorat cu alimente bogate si variate. Par sanatos intr-un corp sanatos? Nu este greu sa ai.

5.Apa de izvor pentru clatirea finala

Excesul de var si clor din apa poate face ca parul sa se usuce si sa-l faca mai fragil. Un sfat: pentru clatirea finala, utilizati apa minerala sau filtrata pentru un efect suplu si stralucitor garantat asupra parului.

Autor