Utilizarile uimitoare ale cojilor de ceapa

1.Condimenteaza si coloreaza supele

Daca este important sa pastrezi aceste coji, este pentru ca sunt adevarate active culinare. Si acest lucru este valabil mai ales cand fierbem supa. Acestea nu numai ca sporesc gustul acestei mese, dar confera o culoare aurie subtila atunci cand sunt infuzate in bulion. Un argument convingator pentru pastrarea lor la congelator.

2.Sunt aliatii plantelor tale

Aceste pelicule subtiri au proprietati botanice. Sunt ideale pentru a va proteja plantele de atacul insectelor si ciupercilor. Pentru a profita de aceasta virtute, amestecati un litru de apa cu 100 de grame din aceste coji si lasati sa macereze o saptamana. Inainte de utilizare, amestecati acest concentrat cu 10 cani de apa inainte de a uda solul.

3.Iti coloreaza in mod natural parul

La fel ca musetelul, cojile de ceapa pot fi folosite pentru a va imbunatati parul. Si, dintr-un motiv intemeiat, nuanta lor vegetala de cupru va poate alatura lungimile, mai ales daca au tonuri de rosu sau aramiu. Avantajul: nu va deterioreaza parul, deoarece este 100% natural. Pentru a face acest lucru, puneti o mana generoasa intr-o cratita cu apa si fierbeti cu capacul inchis timp de 5 minute. Apoi lasati-o sa se raceasca si veti vedea ca acest preparat a absorbit aceasta frumoasa culoare. Filtreaza  si aplica aceasta solutie ca un balsam pe care il vei lasa 5 minute. Daca culoarea nu este suficient de puternica , puteti repeta acest proces a doua oara.

Citeste si articolul :   14 plante de interior care nu au nevoie de lumina

4.Aromatizeaza painea

Fanii aromei de ceapa vor fi incantati sa afle ca isi pot condimenta painea cu aceasta aroma. Pentru a face acest lucru, va trebui sa reduceti cojile de ceapa uscate la o pulbere si sa incorporati in  faina de preparare.

Publicitate

5.Acestea dau o culoare originala oualor

Cei care doresc o masa originala vor adora acest truc putin cunoscut, mai ales daca sunt obisnuiti sa fiarba ouale. Motivul: le puteti colora doar folosind coji de ceapa. Pot purta un mov, maro si alte nuante de maro! Pentru a va uimi mesenii, fierbeti pur si simplu ouale si o mana de coji impreuna.

6.Acestea sunt ingrasaminte naturale

In loc sa aruncati cojile imediat dupa taierea cepei, salvati-o pentru a va imbogati compostul. Vor adauga substante nutritive la acest ingrasamant natural si sunt bogate in antioxidanti. Un rasfat pentru plantele tale. Cei care se lupta cu buruieni vor fi fericiti sa afle acest sfat.

7.Coloreaza in mod natural tesatura

Pentru a le oferi hainelor o a doua viata cu tonuri de toamna, cojile de ceapa sunt ideale. Pentru a face acest lucru, fierbeti cojile si asezati tesatura in acest macerat. In cateva ore, il veti vopsi in mod natural. Atentie: ceapa alba nu are acesta utilizare.

Citeste si articolul :   Cum sa ai grija de parul cret: sfaturi si trucuri

Principalele proprietati ale cojilor de ceapa:

In cojile de ceapa exista substante active cu proprietati medicinale ca de exemplu: flavonoide, glicozide, quercetin, calciu, potasiu, cupru, mangan, fier, magneziu, aluminiu, plumb, nichel, crom, toate sunt necesare organismului.

In medicina traditionala cojile de ceapa sunt apreciate pentru proprietatile diuretice, expectorante, antimicrobiene, laxative, antiinflamatorii, antispastice, antioxidante si antibacteriene. Ele se folosesc sub forma unor diverse preparate in tratamentul unor boli si afectiuni.

Clatirea parului cu infuzie din coji de ceapa vindeca eczemele scalpului si ajuta la cresterea firelor de par.

De asemenea infuzia din coji de ceapa este utila in tratamentul bolilor de piele.

Cojile de ceapa uscate si maruntite sub forma de pulbere ajuta la vindecarea ranilor, escoriatiilor, eczemelor si taieturilor.

Cojile de ceapa au rol important in consolidarea sistemului imunitar al organismului.

Datorita proprietatilor expectoarante cojile de ceapa vindeca tusea cronica sau uscata si alte afectiuni ale gatului. Sunt un bun remediu pentru tratamentul racelilor, alergiilor, congestiei nazale sau eliminarea starii de nas infundat.

Citeste si articolul :   Rugaciunea care se rosteste astazi, de Buna Vestire.

Coaja de ceapa sub forma de infuzie este eficienta la vindecarea bolilor cavitatii bucale, cum sunt de exemplu parodontita sau stomatita.

Extractul apos din coji de ceapa are proprietati benefice asupra inimii, este indicat in tratamentul aterosclerozei si hipertensiunii arteriale.

Coaja de ceapa este utilizata la obtinerea unor medicamente ce ajuta la imbunatatirea elasticitatii vaselor de sange.

Extractul de coji de ceapa are proprietati antiiflamatorii si diuretice, este un bun remediu pentru bolile de rinichi, cistita, nefrita, bolile vezicii urinare, pielonefrita.

Tinctura si infuzia din coji de ceapa ajuta in tratamentul bolilor fungice, decoctul trateaza bataturile, iar unguentul din coji de ceapa este bun in tratamentul ranilor purulente, a calcaielor crapate si a unor eczeme ale pielii.

Cojile de ceapa sunt eficiente persoanelor care sufera de angina pectorala, ateroscleroza, crampe musculare si insomnie.

Publicitate

Publicitate

Autor