Raed Arafat, anunt de ultim moment. Se vor da amenzi: “Trebuie sa inteleaga foarte clar”

Raed Arafat, seful DSU, incurajeaza romanii sa raporteze cazurile in care persoane nevaccinate intra in locuri unde au acces doar cele vaccinate. De asemenea, secretarul de stat atrage atentia ca atat persoanele in cauza, cat si operatorii economici, vor fi amendati.

Discotecile, cluburile, sunt rezervate numai persoanelor vaccinate, iar daca intra acolo si alte persoane, atunci organizatorii vor fi amendati pentru acest lucru. Iar oricine e binevenit sa anunte autoritatile, daca constata astfel de nereguli, a declarat Raed Arafat miercuri, dupa sedinta de Guvern in care au fost aprobate masurile de relaxare care intra in vigoare de la 1 august.

„Organizatorul trebuie sa inteleaga foarte clar, el sau cine organizeaza va fi amendat si amenzile nu sunt mici in aceste conditii. Daca undeva unde clar trebuie sa intre numai vaccinati nu se controleaza, orice persoana de acolo cu simtul civic poate sa puna mana pe telefon si sa anunte. Si acest lucru chiar il recomand. Daca cineva intra intr-o zona unde se stie ca trebuie sa intre numai vaccinati si vede ca nu se controleaza deloc si nu se intreaba de hartie, de orice dovada daca esti vaccinat, inseamna ca organizatorul incalca regulile si legea. Si aici clar se pot sesiza organele de control, organele de control vin, verifica, daca gasesc persoane nevaccinate acolo, care nu pot proba vaccinarea, prin sondaj, se poate persoana respectiva sa fie amendata conform legii” a declarat Raed Arafat.

Citeste si articolul :   Liviu Dragnea a anuntat cum se numeste noul partid infintat cu Codrin Stefanescu

Seful DSU a facut un apel la cei care au astfel de localuri sa aplice regulile si sa verifice daca cei care intra acolo sunt vaccinati.

Publicitate

„Daca ajungem si spunem, da, doar vaccinati si ei incalca regulile si lasa pe oricine sa intre, riscul este sa vedem ca masurile sunt ineficiente si sa reia alte masuri mai stricte. Rugamintea din partea noastra este ca ei sa aplice regulile si sa verifice si sa se asigure ca cei care intra sunt persoane care detin dovada vaccinarii”, a mai spus Raed Arafat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.