Romania, lovita de fenomene extreme. Vremea se schimba radical. Anuntul ANM

ANM anunta schimbari climatice pe teritoriul Romaniei.  Astfel, meteorologii au emis 3 mesaje de cod galben.

ATENTIONARE METEOROLOGICA COD GALBEN – DISCONFORT TERMIC

Interval de valabilitate: 06 iulie, orele 12:00 – 19:00

In intervalul mentionat, disconfortul termic va fi accentuat in Dobrogea, local in Muntenia, sudul Moldovei si al Olteniei, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati si se vor inregistra temperaturi maxime de pana la 33…37 de grade.

Publicitate

INSTABILITATE ATMOSFERICA – ATENTIONARE METEOROLOGICA – COD GALBEN – INSTABILITATE ATMOSFERICA

Interval de valabilitate: 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00

In intervalul mentionat, local in zonele montane, Transilvania, Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei si Dobrogea continentala vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, care se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

INSTABILITATE ATMOSFERICA- ATENTIONARE METEOROLOGICA- COD GALBEN – INSTABILITATE ATMOSFERICA

Citeste si articolul :   Alerta ANM. Fenomene extreme lovesc Romania.

Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 03:00 – 07 iulie, ora 12:00

In Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei si vestul Olteniei, precum si in zonele montane, gradul de instabilitate atmosferica se va accentua treptat si se vor semnala intensificari puternice ale vantului, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torentiale, frecvente descarcari electrice si grindina.In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 50 l/mp.

Nota: Manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi si in restul teritoriului in a doua parte a zilei de marti (07 iulie). In regiunile sud-estice, local disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizari de vreme severa imediata.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.