Tragedie in Romania. Planul Rosu a fost activat. Sapte oameni si-au pierdut viata

Tragedie in Romania.  A fost activat Planul rosu de interventie, dupa un accident groaznic ce s-a petrecut in comuna Racaciuni, judetul Bacau. In urma incidentului, sapte oameni si-au pierdut viata.

Autoritatile din Bacau au activat planul rosu de interventie, dupa ce un autoturism marca Mercedes s-a ciocnit frontal cu un microbuz in care se aflau mai multe persoane.

In urma impactului puternic, toti oamenii aflati in cele doua masini au ramas incarcerati. In autoturism, pe langa sofer, se afla si doi copii, pe bancheta din spate, gasiti inconstienti.

De asemenea, in microbuz, oamenii au ramas blocati, toti fiind grav raniti si inconstienti.

Publicitate

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau a activat planul rosu de interventie in cazul accidentului din Bacau, astfel ca la fata locului au fost trimise echipaje pentru Descarcerare, echipaje SMURD, un echipaj pentru transport victime multiple, echipaje SAJ, dar si echipaje pentru descarcerare din cadrul ISU Galati, echipaje de la ISU Vrancea, precum si elicopterul SMURD de la Iasi.

Sapte persoane si-au pierdut viata, printre care si doi copii

“Urmare accident rutier Racaciuni: in urma coliziunii dintre 1 microbuz si 1 autoturism au rezultat 12 victime astfel:

Citeste si articolul :   Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Alina Corbu,reactie dupa votul pe pensii

– in autoturism erau 5 persoane (2 adulti si 3 minori), iar in microbuz 7 persoane adulte.

Au decedat 1 adult si 2 minori din autoturism si 4 adulti din microbuz.

5 persoane( 1 minor si 4 adulti) au fost preluate de catre ambulantele SAJ”, scrie intr-un comunicat al salvatorilor din Bacau.

Potrivit informatiilor, impactul s-a produs pe o bucata de sosea in linie dreapta, astfel ca, cel mai probabil, unul dintre soferi a vrut sa depaseasca fara sa se asigure.

In urma impactului, microbuzul a ajuns intr-un sant de pe marginea drumului, iar pasagerii, care nu purtau centura de siguranta, au fost aruncati unul peste altul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.