Tragedie in Romania. Adrian Cernea si-a pierdut viata dupa ce masina lui a fost luata de viitura

Tragedie in Romania. Anuntul trist a fost facut de Federatia Romana de Automobilism Sportiv, sambata seara.

„Cu durere in suflet anuntam faptul ca pilotul de off road, fost campion national, Adrian Cernea, a decedat astazi, in timpul unei etape nationale de off road, care are loc la Slanic Moldova. Echipajul format din Adrian Cernea si copilotul Alex Tache urma sa traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecusera fara probleme moment in care au fost surprinsi de o viitura. Masina de concurs a fost luata de ape. Alex Tache a fost salvat in ultima clipa, insa Adrian Cernea a ramas blocat in masina luata de ape, conform membrilor Comisiei Nationale de Off Road, prezenti la Slanic Moldova”, a transmis Federatia Romana de Automobilism Sportiv.

Potrivit Federatiei, concursul a fost intrerupt imediat si, in incercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atat cu echipaje de off road, care erau prezente la fata locului, cat si cu echipaje ISU.

Citeste si articolul :   Medic, despre Covid la tineri: Formele severe sunt determinate de o furtuna de molecule inflamatorii

”Din pacate, trupul sau a fost gasit fara suflare cateva sute de metri mai jos.Inca din momentul in care a primit primele informatii privind disparitia lui Adrian Cernea in ape, Biroul Executiv al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv s-a intrunit de urgenta si a deschis o ancheta pentru a vedea in ce circumstante s-a produs tragedia. Membri ai Comisiei de Off Road au informat familiile imediat dupa ce s-a aflat de momentul viiturii si s-a pastrat legatura in permanenta”, a mai precizat Federatia.

S-a deschis dosar penal

S-a deschis dosar penal in cazul decesului pilotului care participa la campionatul national de off-road, in apropiere de Slanic Moldova. Adrian Cernea, pilotul echipajului, si-a pierdut viata dupa ce masina in care se afla a fost luata de o viitura. Copilotul a reusit sa se salveze.

Dosarul a fost deschis de politistii de la Bacau, iar infractiunea pentru care a fost deschisa aceasta ancheta este de ucidere din culpa.

La momentul acesta este o ancheta in rem, care vizeaza doar faptele, fara sa existe deocamdata persoane care sa fie suspecte.

Citeste si articolul :   Coronavirus: Incepe testarea vaccinului pe oameni. Primii voluntari au fost injectati in Marea Britanie

La politie se desfasoara audieri, au fost chemati inclusiv cei din comitetul de organizare a acestei competitii. Este vorba de persoane din cadrul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. De asemenea, sunt audiati colegii pilotului care si-a pierdut viata si inclusiv martori care au vazut ce s-a intamplat acolo, si care, din ce am inteles, au si incercat sa il ajute pe copilotul care reusise sa iasa din masina si care a inotat pana la mal.

De ieri stim ca prin raul care s-a umflat brusc trecusera si alti concurenti si nu au fost probleme. Insa, echipajul implicat in accident a fost surprins de apa care s-a umflat, iar masina lor a fost luata de raul Oituz.

Din pacate, pilotul nu a reusit sa se salveze, pentru ca a fost prins sub cativa busteni adusi de apa.

Adrian Cernea era fost campion national de off-road.

Scopul politistilor acum este sa afle daca cineva din comitetul de organizare a acestui concurs poate sa fie responsabil pentru moartea pilotului.

Citeste si articolul :   Margherita din Clejani se poate alege cu pana la cinci ani de inchisoare: „Am condus perfect"

Este important sa precizam ca ieri, prefectul judetului Bacau spunea ca in dimineata zilei de sambata, atunci cand a fost organizata o sedinta tehnica, echipajele au aflat despre avertizarile de vreme rea, li s-a pus in vedere faptul ca ar putea sa existe pericole, insa toti si-au asumat sa participe la concurs.

Autor