9 sfaturi de la bunica, de care toate femeile au nevoie

De la bunica mea, care a trait 90 de ani, am primit cele mai frumoase si mai folositoare sfaturi. Mi-a lasat o cutie, unde si-a pastrat toate lucrurile importante de a lungul aniilor, printre acestea am gasit o agenda veche.

In ultimii ei ani, bunica mea folosea aceasta agenda sa-si noteze gandurile, ideile, versuri si lucruri frumoase care erau importante pentru ea.

Cand eram mica, bunica mea imi citea mereu cateva ganduri din acest jurnal, iar eu eram foarte atenta si ii punem intrebari.

1. Inspira viitorul si expira trecutul

Publicitate

Indiferent in ce situatie te aflii, sau peste ce incercari ai trecut, nu uita niciodata ca la capatul tunelului intotdeauna te va astepta lumina. Nu te plange. Incearca sa faci ce e mai bine pentru tine, controleaza doar ce se poate controla si lasa lucrurile asa cum sunt.

2. Viata poate sa devina din nou usoara

Concentreaza-te doar pe un singur lucru, nu trebuie sa te ocupi de tot si nu trebuie sa faci totul perfect. Respira si traieste in prezent, bucura-te de viata, datorita lucrurilor mici este asa frumoasa viata.

Citeste si articolul :   Curatenia de primavara si ingredientul alimentar care te poate ajuta la multe treburi - lamaia

3. Lasa oamenii din jurul tau sa te vada asa cum esti tu cu adevarat

Spune intotdeauna adevarul, chiar daca iti tremura picioarele intre timp. Accepta-te asa cum esti si nu incerca sa pari altcineva.

4. Nu mai esti omul care ai fost acum cativa ani

Ai suferit, ai trecut prin multe greutati, ai fost sus, dar ai si cazut, toate aceste lucruri te-au ajutat sa devii omul care esti acum.

De a lungul anilor s-au intamplat atat de multe lucruri care ti-au schimbat perspectiva, ai invatat multe lucruri frumoase, ai devenit un alt om.

Multi iti vor spune ca te-ai schimbat…tu trebuie sa le raspunzi ”Normal ca m-am schimbat, asta e viata, dar eu sunt aceiasi persoana care am fost, doar am devenit mai puternica si mai matura”

Publicitate

5. Tot ce se intampla in viata ta este spre binele tau

Chiar daca in momentul de fata ti se pare greu de crezut, sa stii ca asa e. Lucrurile prin care treci te vor ajuta sa fii mai increzator in fortele proprii si sa fi mai matur.

Citeste si articolul :   7 semne ca un narcisist incearca sa te manipuleze.

Vei ajunge sa intelegi viata, sa accepti ce ti se intampla si sa fii hotarat sa mergi mai departe.

6. Nu iti dori sa fii bogat, ci fericit

Daca vei gandi asa, cu cat vei imbatrani, cu atat mai mult vei intelege valoarea lucrurilor, nu doar pretul lor. Vor fi zile in viata ta cand nu vei avea nevoie de nimic pentru a fi fericit sau sa zambesti, acestea sunt zilele cu adevarat frumoase.

Apreciaza pur si simplu momentele frumoase si fii recunoscator pentru tot ce ai, nu cauta tot timpul sa ai mai mult.

7. Gandeste pozitiv

Intelege mai bine lucrurile care lipsesc din viata ta si invata ca nefericirea nu depinde de stilul de viata, ci de atitudinea ta. Tocmai de asta incearca sa zambesti cat mai mult si fii atent cu familia ta.

8. Uneori trebuie sa rupi relatile cu oamenii negativi

Uneori acest lucru e greu de facut, dar necesar, pentru a lasa loc in viata ta, oamenilor care te ajuta sa evoluezi. Toate acestea se vor intampla incet, dar iti vei da seama in timp ce vei progresa.

Citeste si articolul :   Ce sa nu faci cu carnea tocata: greseli pe care le fac chiar si gospodinele cu experienta

Afla cine esti si ce vrei de la viata si iti vei da seama ca unii oameni nu vor vedea lucrurile la fel ca si tine. Pastreaza amintirile frumoase cu acesti oameni si mergi mai departe pe drumul tau.

9. Daca iti doresti rezultate bune in activitatea pe care o desfasori, dar nu reusesti sa le ai, poate ca e timpul sa incerci ceva nou

Uneori gresesti, dar asa e viata. Oamenii puternici rad si zambesc mereu, desi ei sunt cei care trec prin foarte multe greutati.

Ei zambesc mereu, deoarece nu vor sa permita ca nimeni si nimic sa-i traga in jos. Acesti oameni cauta mereu un nou inceput.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.