5 alimente care contin mai multa vitamina C decat portocalele

Cand vine vorba de vitamina C, portocalele ne  vin mai intai in minte. Cu toate acestea, acestea nu sunt cea mai buna sursa de acid ascorbic: sunt superioare multor altor  fructe si legume. Iata cateva alimente care au mult mai multa vitamina C decat citricele.

Ardei iute si ardei gras

Ardeii iuti contin aproape 144 miligrame de vitamina C in 100 de grame, in timp ce portocalele contin doar 60 de miligrame. Ardeiul iute contine, de asemenea, vitamina B6, potasiu, magneziu si capsaicina (condimentul de ardei), care are proprietati antiinflamatorii si antimicrobiene, amelioreaza durerile articulare si reduce pofta de mancare. Ardeiul gras contine chiar mai multa vitamina C decat ardeiul iute – 250 miligrame la 100 de grame de produs. In plus, este bogat in vitamina A, vitamina B6 si siliciu, care stimuleaza sinteza colagenului, imbunatatind starea pielii, a parului si a unghiilor.

Brocoli

Aceasta leguma crucifera este, de asemenea, o sursa foarte bogata de vitamina C (89 miligrame la 100 de grame), vitamine B, potasiu, magneziu, siliciu si multe altele. Broccoli are proprietati antioxidante si este bogat in fibre, ceea ce ajuta la saturarea si controlul apetitului si greutate. In plus, broccoli poate ajuta la reducerea poftei de nicotina. Prin urmare, daca doriti sa renuntati la fumat, atunci ar trebui sa adaugati acest tip de varza in dieta dumneavoastra.

Conopida

O alta leguma crucifera, care este doar putin inferioara broccoli-ului  in ceea ce priveste numarul de proprietati utile. Conopida contine 70 de miligrame de vitamina C, vitamine B, potasiu, siliciu si fier. Datorita fibrelor sale, conopida ajuta si la controlul poftei de mancare si la normalizarea greutatii, dar are si o proprietate negativa: este bogata in compusi de sulf care pot provoca un miros neplacut al corpului.

 Ananas

Acest fruct tropical este apreciat nu numai pentru gustul si continutul ridicat de vitamina C, ci si pentru bromelina, o enzima digestiva care accelereaza descompunerea alimentelor proteice, imbunatateste digestia si are proprietati antiinflamatorii. Ca de obicei, nu a fost lipsit de un mic dezavantaj: bromelina este de vina pentru faptul ca, dupa ce ati mancat ananas, exista senzatii neplacute pe buze si pe limba.

Citeste si articolul :   7 alimente bogate in vitamina B

Kiwi

100 de grame din acest fruct acru contin doua valori zilnice de vitamina C, precum si potasiu, magneziu si vitamina K. Kiwi sustine sistemul imunitar, revigoreaza bine, imbunatateste starea de spirit si previne deshidratarea, care este deosebit de importanta vara. Kiwi ajuta, de asemenea, la imbunatatirea adormirii si a calitatii somnului. Acest lucru este confirmat de un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea de Medicina din Taipei (Taiwan).

Autor