Cum se curata o chiuveta din otel inoxidabil cu bicarbonat de sodiu

Avand in vedere frecventa sa de utilizare, chiuveta este unul dintre locurile cu cel mai mare risc de a acumula murdarie. Desi intra in contact regulat cu sapun si apa, acest lucru nu impiedica lipirea reziduurilor pe suprafata sa, mai ales in absenta unei intretineri regulate. Cand chiuveta este fabricata din otel inoxidabil, pot aparea si pete care ii pot acoperi stralucirea. Din fericire, exista solutii eficiente pentru a-i restabili stralucirea.

Printre acestea: bicarbonat de sodiu. Un aliat de uz casnic multifunctional pentru a elimina cele mai incapatanate urme.

Otelul inoxidabil este adesea pus la incercare. Calcar, amprente digitale, pete grase, reziduri de sapun sau lichide de spalat … murdaria se poate acumula rapid si in timp, ii poate afecta calitatea si isi poate pierde stralucirea. In loc sa apelam la substante chimice care pot fi agresive, idealul este sa favorizam produsele ecologice de curatare. Descoperiti un truc formidabil de bicarbonat de sodiu pentru a face chiuveta din otel inoxidabil sa straluceasca.

Cum se curata o chiuveta din otel inoxidabil cu bicarbonat de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient foarte eficient pentru combaterea celor mai dure grasimi. Utilizat pentru o multitudine de treburi de uz casnic, poate fi util si la intretinerea bucatariei, in special a chiuvetei. Pentru acest truc, tot ce ai nevoie este bicarbonat de sodiu si putina apa. Cei care doresc sa maximizeze eficacitatea acestui produs de casa pot adauga si cateva picaturi de suc de lamaie sau o lingura de otet alb.

Citeste si articolul :   Turnati o jumatate de cana de sare in canalul de scurgere: lucrul inteligent pe care il face toata lumea

Cum se procedeaza?

Incepeti amestecand o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu cu un sfert de apa pentru a face o pasta. Aceasta din urma nu ar trebui sa fie prea apoasa pentru a obtine rezultate bune. In acest sens, nu ezitati sa adaugati bicarbonat de sodiu pentru a avea o textura mai groasa.

Odata ce produsul de curatare este la indemana, intindeti-l pe toata suprafata chiuvetei din otel inoxidabil, fara a uita robinetul, dopul si canalul de scurgere. O cantitate mica este suficienta pentru a indeparta murdaria daca pasta este suficient de groasa.

Lasati sa actioneze timp de 15 pana la 20 de minute, apoi stergeti suprafata cu o carpa umeda pentru a indeparta pasta. Stergeti si cu miscari circulare pentru o stralucire optima.

Autor