Cum sa scapi de mirosurile neplacute din frigider, de pe covoare, cosuri de gunoi si dulapuri cu bicarbonat de sodiu

Produs cu multe utilizari, bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru a curata casa de la podea pana la tavan. Stiai insa ca te poate ajuta si sa elimini mirosurile rele care iti polueaza interiorul? Frigider, covor, pubele, dulapuri etc. Aceasta pulbere alba va ajuta sa deodorizati aerul rapid si ieftin.

Cateva sfaturi cu bicarbonat de sodiu pentru a dezodoriza intreaga casa

1.Scoateti mirosurile neplacute din aspirator

In timp, aspiratorul poate emite mirosuri nedorite, mai ales cand se incalzeste. Pentru a remedia acest lucru, incepeti prin turnarea a 3 linguri de bicarbonat de sodiu pe podea si apoi aspirati-le cu tubul dispozitivului. Acest lucru va igieniza furtunurile aspiratorului si va absorbi mirosurile neplacute  prezente in sacul aspiratorului . Pentru a va intretine instrumentul, utilizati acest truc cel mult o data pe luna sau riscati sa murdariti motorul.

2.Neutralizati mirosurile din scrumiere

Nu este nimic mai rau decat mirosurile de tutun care se aseaza pe perdele, covoare, mobilier, pereti si haine. Pentru a scapa definitiv de el, exista un truc de neoprit. Presarati doar bicarbonat de sodiu pe fundul scrumierei curate. Aceasta pulbere va absorbi mirosul tutunului si il va impiedica sa se raspandeasca prin aer. Dupa fiecare utilizare, aruncati continutul scrumierei si stergeti-l cu hartie absorbanta. Se toarna putin bicarbonat de sodiu dupa fiecare utilizare.

3.Deodorizeaza litiera

Pentru a indeparta mirosurile din litiera de gunoi, se toarna putin bicarbonat de sodiu in fundul litierei inainte de a o umple. Mirosurile de urina vor fi absorbite rapid fara a se raspandi in aerul inconjurator. Desi este important sa curatati si sa dezinfectati litiera  inainte de a-o umple, acest lucru va va permite sa schimbati asternutul mai rar.

4.Elimina mirosurile de gunoi

Ca si in cazul litierei , toarna doar doua linguri de bicarbonat de sodiu in fundul cosului inainte de a plasa punga cosului pentru a preveni raspandirea mirosurilor rele. Mirosurile de mancare si gunoi vor fi absorbite de aceasta pulbere alba. Apoi schimbati regulat punga  de gunoi pentru a va asigura ca nu aveti niciodata mirosuri neplacute in bucatarie.

5.Deodorizeaza covoarele si canapelele

Pentru a elimina mirosurile neplacute de pe aceste tesaturi, se recomanda sa stropiti bicarbonat de sodiu pe suprafata de tratat si sa il imprastiati uniform intr-un strat subtire. Pentru a face pulberea sa patrunda pe textile, foloseste o pensula pentru a o raspandi mai bine. Lasati sa actioneze jumatate de zi, apoi aspirati pentru a indeparta reziduurile . Aveti grija sa nu folositi aceasta metoda pe matase. Pe tesaturi de lana, testati pe o zona mica, deoarece bicarbonatul de sodiu poate modifica uneori culoarea.

Citeste si articolul :   Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul, 29 august 2020. Traditii si obiceiuri

6.Eliminati mirosurile persistente de pe rufe

Mirosul de tutun persista pe haine. Acelasi lucru este valabil si pentru mirosurile de transpiratie care pot persista pe hainele noastre chiar si dupa ce mergem la masina de spalat. Pentru pentru a scapa de miros , turnati o lingura din aceasta pulbere alba in compartimentul d masinii de spalat si spuneti adio mirosurilor neplacute. Aceasta pudra este esentiala pentru ingrijirea hainelor.

7.Lupta impotriva mirosurilor de mucegai din dulapuri

Daca dulapul tau miroase a umed si mucegait, exista un miros sigur de foc pentru a-l remedia. Bicarbonatul de sodiu este un absorbant de miros remarcabil, care va va ajuta sa va pastrati rufele proaspete. Doar turnati cateva linguri de bicarbonat de sodiu intr-un recipient si puneti-l in dulap. Nu uitati sa amestecati din cand in cand pentru a-i activa proprietatile si pentru a va schimba recipientul la inceputul fiecarui sezon.

8. Indepartati mirosurile rele de pe pantofi

Pantofii tai se pot imbiba cu mirosuri neplacute , mai ales daca picioarele transpira. Drept urmare, intregul tau dulap pentru pantofi ajunge sa miroasa urat. Pentru a scapa de el, toarna doar bicarbonat de sodiu in pantofi. Acest lucru nu numai ca va absorbi mirosurile, ci si le va igieniza si va preveni dezvoltarea ciupercilor si a altor mucegaiuri cauzate de umiditate. 4 linguri de bicarbonat de sodiu pe pantof pe care il lasi cel putin 12 ore este suficient pentru a scapa de mirosurile nedorite. Asigurati-va ca indepartati orice exces de pulbere inainte de a va pune pantofii.

Autor