“Bestia Africana” loveste Romania

“Bestia Africana” loveste Romania. Un val de canicula numit “bestia africana” va traversa Romania incepand de miercuri. Alina Serban meteorolog, a anuntat zonele vizate si prognoza pentru urmatoarele zile, potrivit Antena3.

“Aceasta masa de aer tropical provine din zona de nord a Africii. La momentul acesta intensitatea ei maxima este in partea de sud a continentului, maine se intensifica si se extinde in zona Italiei, iar poimaine in zona tarii noastre si in tarile din vecinatatea vestica si sud vestica.

Aceasta masa de aer tropical aduce cu sine si fragmente de praf saharian intr-o concentratie destul de ridicata si are o deplasare cumva vest-est ca vine din zona a Spaniei, Italiei apoi in zona tarii noastre. Evident ca noi o vom putea vizualiza in momentul in care este adusa la nivelul solului de precipitatii.

La nivelul tarii noastre perioada de intensificare a acestei mase de aer va fi miercuri, atunci cand este foarte probabil ca temperaturile maxime sa se apropie de 39-40 de grade pe regiunile vestice si vor fi resimtite peste 40 pentru ca vorbim de temperaturi estimata a se inregistra la umbra in adaposturi meteorologice.

Acest val de canicula este in intensificare de astazi pana miercuri in vestul si sud-vestul teritoriului, adica acolo va fi din ce in ce mai cald. Daca astazi am avut 35 de grade maine vom avea 36-37 miercuri cum spuneam 39-40 apoi acolo se va raci.

Acest front rece nu este de bun augur pentru ca va determina, din nou, furtuni si vijelii puternice. Masa de aer card se va resimti in partea de sud a teritoriului dupa care se va muta in Oltenia, Muntenia pana vineri cel putin 35, 36, 37 de grade si disconfort termic accentuat in toate regiunile”, a spus meteorologul pentru sursa citata mai sus.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.