La ce varsta incepe imbatranirea

Unii inca se simt tineri la 60 de ani, in timp ce altii cad la 20 de ani. Desigur, procesul de imbatranire depinde nu numai de tine si de stilul tau de viata, ci si de stres si mediu.

Varsta si personalitatea

Medicii si cercetatorii au versiuni diferite ale acestui lucru, dar conform unor studii recente, imbatranirea umana incepe la varsta de 50-55 ani.

Oamenii de stiinta din diferite tari au studiat modul in care genele functioneaza activ in corpul uman de la 20 la 90 de ani. Au facut acest lucru pentru a intelege in ce moment toate procesele din corp incetinesc si imbatranesc .

Drept urmare, au descoperit ca varsta fiecarei persoane este diferita, dar pentru majoritatea oamenilor imbatranirea incepe la varsta de 50-55 ani. Oamenii de stiinta au descoperit ca pana la 50 de ani, o persoana poate avea o idee despre activitatea genelor si, dupa aceasta varsta, aceasta se schimba deja. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca masurile anti-imbatranire trebuie luate la aceasta varsta.

Cum sa incetineasca imbatranirea

Nu vorbim despre tratamente anti-imbatranire. Imbatranirea, potrivit oamenilor de stiinta, are loc la nivel genetic. Prin urmare, daca sperati sa ramaneti tineri cat mai mult timp, ar trebui sa va faceti griji cu privire la sanatatea si stilul dvs. de viata pana la 55 de ani. Daca incepeti mai tarziu, nu veti mai putea inversa si incetini procesul.

Oamenii de stiinta recomanda mai intai sa fii atent la dieta ta. Potrivit medicilor, majoritatea oamenilor  urmeaza o dieta si nu sunt supraponderali. Pe langa un stil de viata activ, medicii recomanda sa acorde atentie somnului. Nu trebuie sa ramai treaz prea mult timp, dar nici nu trebuie sa dormi toata ziua. Pentru o persoana, somnul sanatos este considerat intre 6 si 8 ore.

Publicitate

Publicitate

Autor