Cum se curata masina de spalat cu otet: 3 sfaturi simple

Masina de spalat ne ajuta sa economisim ore de munca manuala. Drept urmare, de la aparitia sa, nu se pune problema de a ne  lipsi de ea, deoarece a devenit esentiala. Dar, desi ne economiseste timp si energie, merita o ingrijire adecvata. Acesta este motivul pentru care va impartasim sfaturi la fel de eficiente pe cat de simple cu otetul  pentru a va mentine masina in stare buna.

Furnizand masinii dvs. o intretinere de calitate, veti putea preveni o eventuala defectiune. Va fi suficient sa adoptati o anumita regularitate prin utilizarea produselor naturale la indemana si departe de a fi costisitoare. In cele din urma, este de la sine inteles ca otetul alb este un produs de uz casnic care nu are nimic de dovedit in ceea ce priveste eficienta.

Cat de des trebuie intretinuta masina de spalat?

Asadar, o curatenie lunara va fi suficienta daca sunteti obisnuiti sa folositi masina de spalat o data sau de doua ori pe saptamana. Daca o  folositi mai mult, va fi mai bine sa intretineti masina de spalat o data la doua saptamani si, astfel, sa o pastrati in stare buna, promovandu-i durata de viata.

Citeste si articolul :   4 retete naturale pentru a face un odorizant de casa

Si nu este nimic mai bun care sa te ajute sa faci asta decat sa folosesti produse de curatare la fel de eficiente pe cat de naturale, precum otetul alb, steaua produselor de uz casnic.

Publicitate

1.Incepeti prin spalarea pieselor de schimb

Mai intai indepartati orice piese detasabile inainte de a trece la curatarea interiorului si exteriorului masinii. Prin urmare, va veti concentra pe piese precum filtrul central, capacul, compartimentul pentru detergent si balsamul.

Tot ce trebuie sa faceti este sa folositi un burete pentru a spala aceste piese in siguranta dupa ce le-ati indepartat. Dar este mai bine daca folositi solutie de vase pe piese pentru cel mai bun efect si le lustruiti cu o carpa inmuiata in otet alb.

Publicitate

Stiind, de asemenea, ca elemente precum firele de imbracaminte sau parul raman fixate in filtru, ar fi necesar sa va luati timp pentru a le indeparta si apoi pentru a le curata.

2.Folositi otet pentru a curata tamburul masinii de spalat

Acum treceti la curatarea interiorului masinii dvs. dupa ce ati terminat cu piesele sale detasabile. In primul rand, incepeti sa rulati masina de spalat goala, setand-o pe un ciclu normal de spalare, la temperatura medie. Apoi puneti otet alb in sertarul de spalat in locul detergentului obisnuit.

Citeste si articolul :   5 moduri rapide de a va curata masina de spalat. Mucegaiul si mirosurile neplacute vor disparea

Apoi, veti lasa masina sa functioneze goala, doar cu  apa inauntru. In cele din urma, odata ce programul masinii  este gata, lasati capacul deschis, astfel incat sa se usuce in mod natural si fara a utiliza o carpa uscata.

O alta alternativa este sa asteptati ca masina sa se umple si apoi sa o deschideti incorporand un amestec de 2 linguri de bicarbonat de sodiu si apa. Acest lucru este cu atat mai util pentru indepartarea reziduurilor adanc incrustate din interiorul masinii. Daca are o deschidere frontala, veti pune amestecul in sertarul pentru detergenti.

3.Curatarea exteriorului masinii de spalat

Inca o data, avantajul spalarii aparatului in mod regulat va fi vazut in principal in exteriorul acestuia. Pentru a impiedica masina de spalat sa faca obiectul unor pete inestetice si a unui aspect galbui, acesta este un reflex necesar de adoptat.

Pentru o curatare de calitate in timp ce protejati suprafata masinii, incepeti prin prepararea unui amestec de otet alb si apa si umezirea acestuia pe o carpa. Frecati-l pe toata suprafata exterioara a masinii de spalat si apoi lasati otetul alb sa isi faca efectul  timp de 10 minute. In cele din urma, tot ce trebuie sa faceti este sa stergeti cu o carpa uscata pentru a elimina toate urmele de otet si, in cele din urma, sa scapati masina de orice murdarie.

Autor