Pune o lingura din acest ingredient in apa si sterge plintele. Vor straluci ca noi

Totul depinde daca aveti animale de companie acasa. Daca da, este necesara curatarea plintelor chiar si o data pe saptamana, mai intai cu aspirarea, ceea ce va indeparta praful care s-a depus pe ele. Cu toate acestea, cel mai bine este sa efectuati o curatare profunda o data pe luna.

Cum se curata usor plintele?

Plintele  adauga un finisaj frumos unei camere, dar pot fi o sursa de praf si murdarie daca neglijezi intretinerea lor.

Cu lichid de spalat vase sau sapun de Castilia (sau sapun de Marsilia)

Efectuati intregul proces de curatare in trei pasi.

In primul rand, indepartati praful si murdaria de pe plinte cu o perie mica de aspirare. O matura va functiona bine pentru aceasta sarcina, deoarece nu arunca praful in lateral, ci il prinde. Puteti folosi si un mop cu o carpa din microfibra.

Publicitate

Apoi turnati apa intr-o galeata si adaugati sapun de vase sau sapun de Castilia.

Citeste si articolul :   Modalitati eficiente de curatare si dezinfectare a chiuvetelor de bucatarie

Inmuiati o carpa in solutie si stergeti plintele cu ea. De asemenea, puteti turna detergentul intr-o sticla cu pulverizator si il puteti aplica imediat pe carpa. Nu o pulverizati direct pe plinte, deoarece riscati sa murdariti peretii. Apoi, curatati locurile greu accesibile cu o periuta de dinti sau un tampon de bumbac.

La final, stergeti usor cu o carpa curata. Acesta este un pas foarte important in intregul proces de curatare. Partile care au fost suprainmuiate se pot deforma si se pot deteriora cu usurinta.

Cu otet alb

Pentru o curatare eficienta, puteti folosi spray-uri universale sau produse de curatare special concepute pentru vopselele latex. Solutiile pe baza de otet sunt, de asemenea, foarte eficiente pentru curatarea peretilor si a plintelor.

Pentru a face o solutie de otet, amestecati apa si otet intr-o sticla cu pulverizator si adaugati cateva picaturi de sapun de vase, daca doriti. Rotiti usor solutia pentru a o amesteca. Apoi, pulverizati amestecul pe plinta patata, lasati sa stea cateva minute, apoi stergeti cu o carpa curata. Aceasta metoda este foarte practica pentru curatarea plintelor eficient si rapid.

Citeste si articolul :   Gradina de legume pentru pervaz: 8 legume si ierburi care sunt usor de cultivat acasa

Cum se curata plinte din lemn?

Nu uitati sa folositi agenti speciali si detergenti pentru lemn pentru a indeparta murdaria de pe acest tip de plinte. Le puteti cumpara de la un magazin specializat. In cazul plintelor lacuite, produsele fara grasimi functioneaza bine. Pentru plinte unse cu ulei, utilizati lubrifianti.

Cum se indeparteaza mucegaiul de pe plinte?

Mucegaiul este o problema comuna care poate creste in spatele plintelor si pe pereti, adesea cauzata de umiditatea excesiva din aer. Pentru a curata suprafetele afectate puteti folosi apa calda cu sapun.

Inainte de a trata mucegaiul, asigurati-va ca curatati suprafetele neporoase afectate cu apa calda si sapun. Clatiti si lasati sa se usuce. Suprafetele poroase, cum ar fi peretii despartitori, sunt mai dificil de curatat si adesea trebuie indepartate si inlocuite. Plintele pot fi curatate, dar daca pe peretele din spate exista mucegai, indepartati cu grija plinta, curatati si dezinfectati peretele, apoi reutilizati-l sau inlocuiti-l.

Pentru a dezinfecta zona, cea mai buna solutie este folosirea inalbitorului. Pentru a face acest lucru, amestecati 1/4 de cana de inalbitor intr-o cana de apa. Aplicati solutia de inalbitor pe zona afectata folosind un pulverizator sau un burete. Dezinfectarea zonei cu o solutie de inalbitor dupa curatarea cu apa calda si sapun asigura eliminarea oricaror spori ramasi care se pot dezvolta si raspandi.

Autor