6 utilizari neasteptate pentru sare la domiciliu

Toata lumea are sare acasa, dar multi oameni o folosesc doar pentru mancare. Cu toate acestea, sarea poate fi utila pentru mai mult decat un simplu agent aromatizant.

Iata cateva utilizari surprinzatoare de sare pentru  care trebuie sa  pastrati intotdeauna sare  in dulapul bucatariei, chiar daca incercati sa o eliminati din dieta.

Sarea ajuta la eliminarea urmelor de transpiratie de pe haine

Urmele de transpiratie pe hainele de culoare deschisa sunt intotdeauna foarte enervante. Nu numai ca arata urat, dar sunt si foarte prost curatate. Puteti rezolva aceasta problema cu sare. Se dizolva o lingura de sare intr-un pahar cu apa calda, se aplica solutia pe pete si se lasa sa actioneze cateva minute. Apoi clateste-ti hainele. Daca este necesar, repetati procedura de inca 2-3 ori. Apoi spalati-va hainele ca de obicei.

Spalati petele de apa de pe o suprafata de lemn

Pe mobilierul din lemn raman deseori urme de cani sau sticle de apa. De obicei, nu strica textura lemnului, dar arata destul de neglijent. Se pot indeparta cu sare. Se amesteca sarea cu putina apa . Aplicati solutia  pe semne si stergeti suprafata foarte usor cu o carpa moale. Este mai bine sa luati sare foarte fina, particulele mari pot lasa zgarieturi.

Publicitate

Spalati petele de vin rosu

Sarea face o treaba excelenta pe petele de vin rosu de pe covoare sau imbracaminte, mai ales daca petele sunt proaspete. Aplicati un amestec moale de apa si sare pe pata si lasati-l sa actioneze 20-30 de minute. Apoi spalati-va covorul sau hainele in apa fierbinte.

Scoateti laptele ars de pe aragaz

Daca incalzesti de multe ori laptele pe aragaz, probabil stii cat de dificil poate fi sa il urmaresti uneori. Din fericire, sarea face o treaba buna de a indeparta petele de lapte ars de pe aragaz. Umeziti pata cu putina apa, presarati sare fina deasupra si asteptati 10-15 minute. Apoi, spalati pata cu un burete moale.

Lupta cu furnicile

Sarea poate opri temporar infestarile cu furnici mici. Trebuie sa fie turnat oriunde ar fi potecile lor: langa ferestre, langa ventilatie, la usi etc. Cu toate acestea, pentru a distruge complet daunatorii, este mai bine sa folositi un instrument special.

Citeste si articolul :   Cum poti folosi sarea? 20 de moduri surprinzatoare

Curatarea argintului si a cuprului

Inelul este din nou intunecat? Se amesteca sare si otet de mere si se freaca obiecte metalice pana la stralucire. Vei fi surprins de modul in care bijuteriile tale incep sa straluceasca.

Publicitate

Autor