Veste buna pentru Liviu Dragnea. Curtea de Apel Bucuresti i-a dat dreptate

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, este tot mai aproape de a fi pus in libertate, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a acceptat, luni, cererea de stramutare a procesului si a desfiintat decizia Tribunalului Bucuresti de pe 27 mai.

Cererea de eliberare conditionata se judeca acum la Giurgiu

Magistratii CAB au desfiintat sentinta data de Tribunalul Bucuresti in luna mai, astfel ca cererea de eliberare conditionata a fostului presedinte PSD va fi rejudecata la Tribunalul Giurgiu.

Luni, 14 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a acceptat cererea lui Dragnea de stramutare a procesului, astfel ca magistratii de la Tribunalul Giurgiu vor decide daca fostul lider social-democrat poate iesi sau nu din inchisoare.

Liviu Dragnea a reclamat ca judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au protestat fata de legile Justitiei promovate de guvernarea PSD.

Publicitate

De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a desfiintat sentinta din 27 mai a Tribunalului Bucuresti, care a respins solicitarea lui Dragnea de eliberare conditionata, scrie G4Media.ro.

Citeste si articolul :   Au fost dati afara. Haos in sistemul medical din Romania. E vorba despre 82 de asistenti si infirmieri

Liviu Dragnea primise o decizie nefavorabila la instanta de fond, respectiv Judecatorie Sectorului 5.

Publicitate

Solutia pe scurt a Curtii de Apel Bucuresti, pronuntata pe 14 iunie 2021

“Sentinta penala nr.119/F din 14.06.2021 – Admite cererea de stramutare formulata de catre petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021.

In baza art.74 alin.2 Cod proc.penala dispune stramutarea judecarii contestatiilor formulate de catre petentul Dragnea Liviu-Nicolae si de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva Sentintei penale nr.1025 pronuntata la data de 27.04.2021 de catre Judecatoria sectorului 5 Bucuresti in dosarul nr.7901/302/2021 de la Tribunalul Bucuresti la Tribunalul Giurgiu.

In baza art.74 alin.5 Cod proc.penala desfiinteaza Decizia penala nr.529 din data de 27.05.2021 pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti – Sectia I penala in dosarul nr.7901/302/2021. In temeiul art.74 alin.4 Cod proc.penala instiinteaza Tribunalul Bucuresti si Tribunalul Giurgiu despre admiterea cererii de stramutare.

In baza art.275 alin.3 Cod proc.penala cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica azi, 14 iunie 2021.”

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.