Lovitura dura pentru Liviu Dragnea. Decizia este definitiva

Liviu Dragnea, fostul presedinte al PSD, va ramane in inchisoare, dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a respins joi cererea de eliberare conditionata.

Decizia este definitiva si vine la exact 2 ani de la inchiderea lui Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Fostul lider PSD va putea face o noua solicitare de eliberare conditionata in luna august.

Si prima instanta – Judecatoria Sectorului 5 – a respins ca neintemeiata, in 27 aprilie, cererea de eliberare conditionata depusa de Liviu Dragnea, iar acesta a contestat decizia. Joi, Tribunalul Bucuresti i-a respins ca neintemeiata contestatia.

Publicitate

Magistratul si-a motivat decizia mentionand ca, desi Liviu Dragnea a executat 2/3 din pedeapsa, necesar pentru a fi eliberat conditionat, “din analiza situatiei personale instanta nu si-a format convingerea ca acesta a dat dovezi temeinice de indreptare”.

“Instanta apreciaza ca scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea petentului. Astfel, raportat la functia de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetatean trebuie sa fie constient de consecintele la care s-ar expune in cazul incalcarii legii penale. Eliberarea petentului, prin simpla implinire a fractiei si in contextul unui comportament civilizat – normal de altfel, ar fi de natura a avea un efect total opus. Evident, o astfel de masura nu ar fi de natura a avea un efect descurajant, ba din contra, ar dovedi o lipsa de reactie din partea statului fata de cei care incalca normele legale”, explica Judecatoria Sectorului 5.

Liviu Dragnea a fost asistat de avocata sa Flavia Teodosiu, el nefiind prezent in sala de judecata, dar a fost audiat prin videoconferinta, potrivit Agerpres. Fostul lider al PSD a afirmat ca a suportat “toate abuzurile” in inchisoare.

Citeste si articolul :   Inca trei localitati din Romania vor intra in carantina. Incidenta a trecut de 6 la mie

“Tot ce a spus doamna avocat este sustinut de mine. Am avut o sanctiune. Este vorba despre o convorbire online dintre mine si o persoana de pe lista suport aprobata de penitenciar. Eu trebuie sa primesc o pedeapsa pentru ca am criticat puterea?

Sunt o persoana relativ cunoscuta. Poate sa spuna cineva despre mine ca am avut un comportament negativ? Am suportat toate abuzurile la adresa mea in aceste luni: dreptul la hrana, la sanatate, la munca. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis. Eu am inteles pentru ce am fost adus aici. Nu inteleg de ce nu pot beneficia de dreptul de liberare. Am imbunatatit viata a milioane de romani, fara sa cer nimic in schimb”, a spus Dragnea.

Mai multe conflicte cu cei de la Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea se afla in penitenciar din 27 mai 2019, cand a fost condamnat definitiv de Instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare.

Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentand mai multe procese, pe motiv ca nu este lasat sa munceasca in atelierul auto al inchisorii.

Citeste si articolul :   Veste buna pentru Liviu Dragnea. Curtea de Apel Bucuresti i-a dat dreptate

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la munca, dupa ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, in prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Ulterior, Dragnea a castigat mai multe procese cu penitenciarul, instantele recunoscand ca i s-au incalcat mai multe drepturi, printre care dreptul la munca si la ingrijire medicala.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.