Cristian Pomohaci scapa de condamnare. Cat trebuie sa plateasca

Cristian Pomohaci scapa de condamnare daca achita 40.000 de lei. Aceasta este sentinta data de magistrati in cazul fostului preot Cristian Pomohaci. Astfel, fostul slujitor al Domnului devine primul beneficiar al legii care ii scapa pe evazionisti de condamnare daca platesc amenda.

Cristian Pomohaci a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in octombrie, pentru evaziune fiscala.

Publicitate

Fostul preot a inchiriat 11 proprietati si a declarat venituri mult mai mici decat cele obtinute in realitate. Pomohaci si-a recunoscut vina si a avut, astfel, parte de o pedeapsa ceva mai blanda.

Totusi, in baza legii recent promulgate, fostul preot a cerut sa plateasca o amenda penala, in locul condamnarii. Iar magistratii Tribunalului Mures i-au admis solicitarea.

Publicitate

Prejudiciul a fost estimat la 28.000 de euro. Pomohaci va plati 40.000 de lei si trebuie sa presteze, oricum, 90 de ore de munca in folosul comunitatii.

Va reamintim ca numele fostului preot aparea si intr-un dosar in care era acuzat de act intim cu minori, clasat, insa, in 2019.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.