4 motive pentru a consuma ridichi

Sezonul ridichilor  a sosit! Aceasta leguma este adesea trecuta cu vederea, dar ofera multe beneficii pentru sanatate, va ajuta sa pierdeti in greutate, reduce pofta de mancare si este un plus excelent pentru o salata verde de vara . Puteti, de asemenea, sa o adaugati la salata  sau sa mancati doar cateva ridichi ca gustare dupa-amiaza.

Sunt sarace in calorii, dar pline de ingrediente sanatoase.

Potrivit USDA, o portie de 100 de grame de ridichi contine mai putin de 20 de calorii, doar 4 grame de carbohidrati, aproape un gram de proteine si nu contine grasimi. De asemenea, asigura aproximativ 30% din aportul zilnic necesar de vitamina C, care stimuleaza sistemul imunitar. Legumele rosii si albe contin, de asemenea, vitamine B, potasiu, calciu, fier si magneziu. Sunt ideale pentru dieta, deoarece sunt sarace in calorii, dar  va furnizeaza vitamine si minerale sanatoase.

Protejeaza  impotriva bolilor

Apartin familiei de legume crucifere, care include si varza,  conopida, mustar, din care sunt fabricate mustar si condimente. Aceasta inseamna ca sunt un superaliment deoarece, la fel ca alte legume crucifere, sunt o sursa de sulf, care reduce inflamatia si protejeaza celulele de cancer. Ridichea are si proprietati antibacteriene.

Citeste si articolul :   Alimentele influenteaza sistemul imunitar?

Contin antioxidanti

Antioxidantii reduc inflamatiile din organism si protejeaza celulele de boli si imbatranire. Un studiu din 2019 arata ca ridichea a fost utilizata din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala tocmai datorita antioxidantilor sai. Astfel, ingredientele acestor legume ne protejeaza de mai multe tipuri de cancer – san, col uterin, prostata, colon, ficat, plamani.

Publicitate

Protejeaza impotriva diabetului

Potrivit unui studiu din 2017, sucul de radacina de ridiche, extractul de ridiche si mugurii de ridiche pot proteja organismul de aparitia diabetului. Ridichea reduce absorbtia glucozei din intestine si stimuleaza absorbtia glucozei, ceea ce duce la scaderea nivelului de zahar din sange.

Publicitate

Autor