Mai ai acasa acest peste? O decoratiune pe care romanii o aveau in casa pe vremea lui Ceausescu a ajuns sa coste foarte mult!

Mai toti romanii aveau acest bibelou pe timpul lui Nicolae Ceausescu.  Atunci cand mergeai in vacanta la bunici, cu siguranta dadeai peste pestele de sticla, o decoratiune nelipsita din case in perioada comunista.

De asemenea, pe vremea lui Ceausescu,  acest accesoriu nu lipsea de pe televizorul alb-negru.

Chiar daca in zilele noastre unii il considera mai degraba un kitsch, pestele de sticla a ajuns un obiect de colectie extrem de cautat pentru nostalgicii colectionari. Si oferta este una pe masura, pentru ca paginile de pe site-urile de anunturi sunt pline de oferte.

Preturile incep de la cateva zeci de lei si pot ajunge pana la cateva sute pentru modelele mai deosebite care sunt din sticla de Murano si sunt rare. De exemplu, un exemplar de 58 de centimetri este vandut cu 450- 500 de lei, adica in jur de o suta de euro.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.