Banana este unul dintre cele mai dulci, mai gustoase si mai iubite fructe dintre multe. Este o sursa excelenta de vitamine si minerale valoroase. Sunt, de asemenea, mancare excelenta, deoarece sunt flexibile si pot fi consumate in toate modurile – atat proaspete, cat si in multe retete. Bananele inlocuiesc si zaharul din deserturi. Textura lor densa poate fi folosita si ca agent de ingrosare in aluaturi, facandu-le un ajutor excelent in alimentatia sanatoasa.
Ce se intampla daca mananci o banana pe zi ?
Dinti si gingii mai sanatosi
Consumul zilnic de banane va poate imbunatati sanatatea dintilor. Textura bananelor este abraziva si ajuta la indepartarea placii din dinti. Mineralele si vitaminele continute in banane hranesc profund gingiile.
Oase mai sanatoase
Publicitate
Daca mananci o banana in fiecare zi, oasele tale vor fi mai sanatoase. Acest lucru se datoreaza cantitatilor mari de calciu si vitamina C gasite in banane. Bananele stimuleaza densitatea osoasa, ajutand la prevenirea osteoporozei.
Veti fi alimentat cu potasiu
Potasiul este un mineral important care joaca un rol important in sistemul nervos si cardiovascular. Fara aceasta, ar fi de neconceput sa controlam tensiunea arteriala si ritmul cardiac. Potasiul adecvat joaca, de asemenea, un rol important in prevenirea formarii pietrelor la rinichi.
Vei dormi mai bine
Potasiul si magneziul sunt minerale implicate in mecanismele de somn. Bananele contin ambele minerale. Daca mananci o banana seara, iti va fi mai usor sa adormi fara sa te trezesti de mai multe ori in timpul noptii.
Bananele sunt folosite in multe diete de slabit. Acestea sunt un ajutor excelent in pierderea in greutate si mentinerea nivelului stabil de zahar din sange. Au un indice glicemic scazut pana la mediu, ceea ce inseamna ca nu cresc dramatic nivelul zaharului din sange si nu creeaza conditii pentru acumularea de grasimi. Textura lor densa te face sa te simti mai plin mai mult timp.
Imbunatatiti sanatatea intestinala
Bananele sunt un prebiotic excelent, deoarece au un continut ridicat de fibre. Aceste fibre joaca rolul unui prebiotic, hranind flora intestinala si contribuind la munca sa de calitate.
Publicitate