Care sunt cele 7 beneficii imense ale castravetilor pentru organism

Castravetele este una dintre cele mai populare legume din lume. Pentru hrana a fost cultivata mai mult de 6 mii de ani.

Acest produs nu este considerat altceva decat un „inlocuitor al apei” pe caldura verii, deoarece contine pana la 99% din acest lichid.

Restul componentelor castravetelui sunt proteine si grasimi ; aproximativ trei procente carbohidrati; 0,3% minerale si pana la 4% calciu, fier, magneziu, fosfor si zinc.

Oamenii de stiinta amintesc ca castravetele are mari probleme cu compozitia vitaminelor – contine 2% proteine , cu exceptia vitaminei K (21 %).

Publicitate

Cu toate acestea, expertii sunt convinsi ca castravetii sunt de un mare beneficiu pentru organism.

In primul rand, castravetele este un substitut pentru aspirina. Secretul se afla in apa de castravete, care favorizeaza reactiile alcaline si este perfect absorbita de mediul intern al corpului, reducand aciditatea.

De aceea, expertii recomanda persoanelor in varsta sa manance cat mai multi castraveti, mai ales ca aceasta leguma da o senzatie de satietate.

Citeste si articolul :   Vitamina C: unde este continuta si de ce este utila

Asa-numita „dieta cu castraveti” poate reduce procesele precum pierderea masei musculare, un semn tipic al imbatranirii, slabirea oaselor (osteoporoza) , accident vascular cerebral si boli cardiovasculare.

De asemenea, expertii observa efectul puternic antiinflamator al castravetelui, care este aproape de aspirina, dar nu dauneaza stomacului.

Castravetele contine, de asemenea, o cantitate mare de antioxidanti – flavonoide, triterpene si lignani. Expertii observa in special astfel de substante benefice care sunt continute in castraveti, cum ar fi triterpenul. Rezista cu succes la aparitia tumorilor canceroase.

Proprietati utile ale castravetilor pentru corpul uman.

Este un hidratant excelent. Abundenta de apa din compozitie este sustinuta de proprietatile potasiului de a influenta pozitiv furnizarea de lichid catre organe si tesuturi.

Castravetele are un efect diuretic usor si persistent, care ajuta la scaderea umflaturilor si a excesului de grasime din tesuturile corpului.

Legumele sunt absorbante naturale. Indeparteaza activ otravurile si alte substante nocive in timpul intoxicatiei.

Cu un minim de calorii, castravetele poate intinde peretii abdomenului si poate provoca o senzatie de plenitudine, care este foarte utila in timpul dietelor.

Citeste si articolul :   12 motive pentru care mainile si picioarele sunt reci

Sarurile din compozitia castravetilor egalizeaza echilibrul acido-bazic si procesul metabolic, neutralizeaza si elimina excesul de compusi acizi din organism. Prin urmare, leguma este un remediu excelent pentru pietrele la rinichi.

Contin o cantitate mare de fibre. Conform acestui indicator, castravetii sunt in frunte intre legume. Prin urmare, acestea au un efect benefic asupra activitatii inimii si a sistemului circulator.

Leguma descompune zaharoza.

Fibra dietetica delicata a castravetilor curata intestinele, influentand favorabil motilitatea si peristaltismul acestuia.

Castravetele este bogat in vitamina C. Acest lucru ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Publicitate

Publicitate

Autor