8 beneficii pentru sanatate ale rosiilor

Stim cu totii ca rosia este o leguma, bogata in fibre, vitamine si minerale precum fier, calciu, zinc si magneziu. Dar concret, ce ne pot aduce toate acestea din punct de vedere al sanatatii?

1. Rosia, un aliment anti-cancer

Rosia este un fruct foarte bogat in licopen; un compus care ii confera culoarea rosie, si care, conform numeroaselor studii, poate preveni aparitia anumitor tipuri de cancer precum cancerul de san, prostata, stomac sau colon.

2. Rosia iti da o inima buna

Intr-adevar, studii recente au aratat ca, datorita componentelor sale, persoanele care consuma  in mod regulat rosii au mai multe sanse sa-si vada nivelurile de colesterol rau (LDL) sa scada; Consumul frecvent de rosii reduce, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral la indivizi.

3. Consuma rosii  pentru a ramane tanar

Rosia este bogata in vitamina E, vitamina C, beta-caroten si licopen, compusi care  sunt puternici antioxidanti . Prin urmare, este o leguma perfecta  pentru a lupta impotriva radicalilor liberi, compusi responsabili de imbatranirea prematura a celulelor noastre.

4. Rosii pentru o stralucire sanatoasa

Desi nu are culoarea portocalie a morcovului, rosia este o leguma bogata  in beta-caroten, un pigment care favorizeaza formarea melaninei si este ideal pentru a ne oferi un ten frumos bronzat .

Publicitate

5. Rosia pentru a ne proteja pielea

Vara, pentru a nu te inrosii ca o rosia  atunci cand te expui la soare, nu uita sa-ti umpli farfuriile cu rosii inainte de a te expune la soare ! Intr-adevar, licopenul este un pigment creat de rosii pentru a se proteja de razele ultraviolete ale soarelui si are acelasi efect asupra noastra! Perfect pentru a pastra un ten perfect  toata vara .

6. Rosii impotriva hipertensiunii arteriale

Datorita bogatiei sale in vitaminele A, C si E, dar si in calciu, potasiu si licopen, rosiile impiedica atasarea colesterolului rau de peretii vaselor de sange, determinand hipertrofierea acestora si cresterea tensiunii arteriale.

7. Rosii pentru combaterea diabetului

Datorita bogatiei sale in licopen  si crom (un oligoelement foarte important in procesul de metabolism al glucozei), rosiile ar putea imbunatati controlul zaharului din sange si ar putea preveni aparitia diabetului de tip 2. .

Citeste si articolul :   Ai tensiune arteriala crescuta: mananca aceste 10 alimente si vei fi sanatos

8. Rosia, o arma impotriva acneei

Ultimul beneficiu pentru sanatate al rosiilor? Licopenul  pe care il contine este o substanta care s-a dovedit a fi foarte eficienta in lupta impotriva acneei si a cosurilor mici care ne pateaza uneori incrustatiile de pe fata. Atentie insa: pentru a beneficia de ea trebuie sa consumati produse derivate din rosii.

Publicitate

Autor