Cum se pastreaza menta, astfel incat beneficiile si aroma sa nu dispara ?

Cum se pastreaza menta in frigider?

Daca ati achizitionat sau taiat verdeturi parfumate si nu le-ati folosit, pastrati-le in frigider. Pentru a preveni ofilirea mentei, clatiti bine crengutele cu frunze si scuturati-le  usor pentru a indeparta excesul de apa. Se infasoara in tifon umed sau prosop si se lasa la frigider.

Menta  spalat poate fi plasat intr-un recipient din plastic si acoperit cu un capac. Daca nu aveti un recipient adecvat, asezati crengutele parfumate intr-o punga de unica folosinta si legati-le bine pentru a pastra aerul. De asemenea, puteti pune ierburile intr-un pahar cu apa. Menta poate fi pastrata la frigider timp de 4-5 zile.

Publicitate

Cum se pastreaza menta mult timp?

Sezonul de recoltare pentru aceste verdeturi parfumate este sfarsitul lunii iulie – inceputul lunii august. In acest moment, contine cea mai mare cantitate de uleiuri esentiale. Daca stiti cum sa pastrati corect menta proaspata, va puteti bucura de aroma ei placuta pe tot parcursul anului.

Daca doriti sa pregatiti menta pentru iarna, atunci stiti ca exista doua modalitati de a face acest lucru:

Congelare;

Uscare.

Inainte de a congela menta, clatiti-o  bine si lasati-o sa se usuce. Asezati  crengutele si frunzele pregatite in pungi sau recipiente si bagati-le la congelator. Pentru mojitos si alte bauturi reci, menta poate fi congelata in tavi de cuburi de gheata. Umpleti matritele cu apa, asezand cateva frunze de menta curate in fiecare compartiment.

Pentru depozitarea pe termen lung, se recomanda uscarea plantei. Clatiti bine ramurile si legati-le in ciorchini mici. Agatati-le intr-un loc in afara soarelui.

Cand menta e este complet uscat, puneti-o  in borcane de sticla si inchideti capacele. De asemenea, puteti folosi pungi de in pentru a depozita menta uscata. In aceasta forma, planta aromatica este utilizata pentru prepararea ceaiului si, cand este macinata in pulbere, este utilizata ca condiment pentru preparate din carne, salate si gustari.

Stiind cum sa pastrezi menta te va ajuta sa o consumi atat vara cat si iarna. Exista mai multe moduri simple. Puteti pastra menta  proaspat la frigider timp de cateva zile sau o  puteti pastra pentru iarna.

Autor