5 moduri de a scapa de mancarime dupa arsuri solare

Arsurile solare reprezinta zone deteriorate ale pielii, cauzate de actiunea razelor ultraviolete. Pielea afectata devine rosie, fierbinte, inflamata si sensibila la atingere, se cojeste dupa o scurta perioada, iar vindecarea completa dureaza pana la 7 zile.

Daca sunteti ars de soare si apar mancarimile , iata cateva modalitati usoare de a scapa de ele.

Compresa rece

Pentru arsurile solare, este important sa se  raceasca pielea arsa cat mai repede posibil pentru a reduce inflamatia. Prin urmare, cu cat aplicati mai repede o compresa rece pe pielea afectata, cu atat vor fi mai putine simptomele  de arsura, cum ar fi mancarimea. Efectuarea unei comprese este destul de usoara: luati cateva cuburi de gheata, asezati-le intr-o punga de plastic, infasurati-le cu un prosop curat sau o carpa moale si aplicati-le pe pielea arsa. Daca gheata nu este disponibila, puteti folosi o punga cu legume congelate.

Dus sau baie racoroase

Un dus sau o baie rece poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea mancarimilor si inflamatiei dupa arsuri solare. Dar nu stati la dus prea mult timp, altfel uscati pielea si in curand va incepe sa se dezlipeasca. De asemenea, nu utilizati sapun, in schimb este mai bine sa va spalati cu produse cu adaos de extract de ovaz: hidrateaza bine si reduce mancarimea.

Crema hidratanta

Dupa ce ti-ai racit pielea, foloseste o crema hidratanta. Acesta va reduce inflamatia, va ajuta la prevenirea descuamarii si va repara pielea. De asemenea, puteti utiliza un tratament special pentru arsurile solare, de exemplu, cu adaos de pantenol.

Medicamente antiinflamatoare

O alta modalitate eficienta de a reduce simptomele inflamatiei dupa arsurile solare este prin administrarea de AINS (antiinflamatoare nesteroidiene) sau antihistaminice. Acestea vor ajuta la ameliorarea mancarimilor, durerii si roseatei pe piele. Dar este important sa ne amintim ca medicamentele au contraindicatii si efecte secundare, asa ca trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra inainte de a le utiliza.

Aloe vera

Aloe vera hidrateaza perfect si amelioreaza inflamatia. Unele geluri de aloe contin, de asemenea, lactat de magneziu, care previne producerea de histamina si reduce semnificativ mancarimea. In plus, aloe vera stimuleaza productia de colagen, care favorizeaza vindecarea mai rapida a pielii.

Autor