China, zguduita de un cutremur de 7,3

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 a avut loc in provincia Qinghai din China.

Seismul cu magnitudinea de 7,3 s-a produs sambata dimineata in provincia Qinghai, in nord-estul Chinei, a transmis Institutul american de geofizica (USGS), la doar cateva ore dupa un alt cutremur care a facut cel putin doi morti in sud-estul tarii, noteaza AFP.

Dupa cutremurul cu magnitudinea de 6,0 din provincia Yunnan din sud-vest, China a fost zguduita de un alt cutremur mai mare, la mai putin de 5 ore. De data aceasta, un cutremur cu magnitudinea de 7,3 a lovit in provincia Quinghai din sud, la ora 2.04, ora locala. Epicentrul se afla intr-o zona muntoasa indepartata si departe de orasele mai mari.

Cu toate acestea, s-a simtit la o distanta de peste 1000 km.

Publicitate

Publicitate

Epicentrul cutremurului din Qinghai, care a survenit sambata la ora locala 02:04 (vineri 18:04 GMT) la o adancime de 10 kilometri, a fost localizat la aproximativ 400 km sud-vest de orasul Xining, a spus sursa citata.

Citeste si articolul :   Dan Barna, depistat cu COVID

Initial magnitudinea a fost evaluata la 7,4, dar ulterior a fost revizuita la 7,3 de catre USGS, potrivit Agerpres.

Aceasta provincie chineza este situata pe platoul tibetan. In 2010, un cutremur cu magnitudinea de 6,9 produs in provincia Qinghai s-a soldat cu 3.000 de morti sau disparuti.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.