La prima vedere, procesul de preparare a brioselor, biscuitilor si prajiturilor pare foarte simplu: amestecati ingredientele, le turnati intr-o matrita, le bagati in cuptor si le coaceti. Dar, din pacate, in practica, totul se dovedeste a nu fi atat de usor. Aluatul face cocoloase , produsele de patiserie au un gust deloc dulce sau, dimpotriva, prea dulce, briosele se ard etc.
Daca intampinati probleme la prepararea unor produse de patiserie delicioase, este posibil sa faceti greseli care pot fi usor evitate cu aceste sfaturi simple.
Cititi intotdeauna cu atentie reteta
Orice fel de mancare poate fi distrus complet si irevocabil prin omiterea unui singur articol din reteta. Prin urmare, cititi intotdeauna cu atentie reteta inainte de a incepe sa gatiti si, in acest proces, tineti-o in fata ochilor si verificati-va din nou. . Acest sfat se aplica nu numai produselor coapte, ci si oricaror alte feluri de mancare pe care decideti sa le gatiti.
Tineti evidenta temperaturii
Urmariti intotdeauna temperatura cuptorului si nu o setati aleatoriu. In caz contrar, riscati sa uscati in exces sau sa ardeti produsele . Adesea, se intampla cea mai neplacuta optiune – un mijloc necopt si un blat prea uscat.
Publicitate
Fiti atenti la ingrediente
Daca reteta specifica ciocolata neagra cu o anumita cantitate de cacao in compozitie, nu ar trebui sa o inlocuiti doar cu ciocolata cu lapte, deoarece in acest caz, prajiturile sau briosele se vor dovedi a fi prea dulci. Daca toata lumea doreste sa adauge ciocolata cu lapte, atunci ar trebui sa reduceti proportional cantitatea de zahar. De asemenea, asigurati-va ca utilizati oua la temperatura camerei pentru aluat, astfel incat acestea sa nu afecteze calitatea amestecarii ingredientelor.
Bateti bine albusurile si untul
Nu fi lenes sa bateti albusul si untul. Textura si gustul produselor dvs. de patiserie sunt puternic influentate de acestea. Bateti albusul pana la spuma deasa si groasa, cu varfuri moi, iar untul pana se albeste.
Cerneti cacao
Pudra de cacao se poate aglomera foarte mult, deci cel mai bine este sa o cerneti inainte de a o folosi. Acelasi lucru este valabil si pentru zaharul pudra. Unii bucatari recomanda cernerea multor ingrediente in vrac, dar acest lucru nu este de obicei necesar. Cu toate acestea, daca ideea despre cernerea unui ingredient este indicata in reteta, atunci este mai bine sa o faceti la fel.
Raciti produsele coapte inainte de a le taia
Daca ati gatit prajituri intr-o tava mare , lasati-le sa se raceasca inainte de a le felia. Puteti accelera acest proces cu apa rece obisnuita. Luati un castron mare (suficient de mare pentru a se potrivi cu fundul vasului dvs. de copt), turnati apa rece in el si puneti tava in apa pentru o perioada scurta de timp, literalmente timp de 40 pana la 60 de secunde.
Nu uitati de hartia de copt
Nu uitati sa folositi pergament special sau hartie de copt pentru a preveni lipirea produselor coapte de matrita si gatirea uniforma.