Lovitura crunta pentru Luis Lazarus. Ce daune morale trebuie sa plateasca

Lovituracrunta pentru Luis Lazarus dupa ultima decizie luata de Instanta suprema. Potrivit informatiilor, jurnalistul ar fi pierdut procesul cu Oana Zavoranu. Acesta trebuie sa plateasca daune morale in valoare de 15.000 de euro.

Potrivit justnews.ro, saptamana trecuta, Inalta Curte de Casatie si Justitie a a luat o hotarare in procesul de calomnie in care se judecau Oana Zavoranu si Luis Lazarus.

Astfel, recursul inaintat de Lazarus impotriva decizie pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti a fost respinsa. Ca urmare a acestei decizii, jurnalistul, prieten bun cu avocata Sosoaca, este nevoit sa-i plateasca Oanei Zavoranu cheltuielile de judecata, decizia fiind definitiva.

„Decizia nr. 964: Respinge, ca nefondat, recursul declarat de paratul Lazarus Luis Vicentiu impotriva deciziei nr. 161 A din 5 februarie 2019 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a IV-a civila. Obliga pe recurentul parat Lazarus Luis Vicentiu la plata sumei de 1438 lei catre intimata reclamanta Zavoranu Ioana cu titlu de cheltuieli de judecata. Definitiva”, precizeaza sursa citata.

Citeste si articolul :   Oana Zavoranu a recunoscut, in sfarsit! Adevaratul motiv pentru care a divortat de Pepe: "El nu stie"

De mentionat este faptul ca, Oana Zavoranu l-a chemat in judecata pe Luis Lazarus pentru afirmatiile facute in mai multe show-uri de televiziune difuzate in anii 2014-2015 de Kanal D, in care acesta ar fi califcat-o pe reclamanta drept „centurista”, „hiena care traieste din moartea mamei ei”, „o semi-asasina”, „ o femeie care nu e normala la cap, or drogata”, „ o femeie in faza de iresponsabilitate”, etc.

In urma acestor atacuri, Oana Zavoranu solicitase judecatorilor obligarea paratului la plata sumei de 100.000 euro, constand in daune morale pentru pretinse atingeri aduse dreptului la demnitate si viata privata.

Prima miscare facuta de Instanta a fost facuta in aprilie 2017, atunci cand instanta a admis in parte actiunea formulata de reclamanta si l-a obligat pe paratul Luis Lazarus sa-i plateasca reclamantei suma de 30.000 Euro (echivalent in lei la data platii efective), cu titlu de daune morale.

De asemenea,  instanta a mai decis atunci sa-l mai oblige pe paratul Luis Lazarus sa se abtina ca pe viitor sa faca afirmatii publice nedovedite temeinic, cu privire la reputatia sau viata privata a reclamantei si de asemenea l-a obligat la plata sumei de 5.180 lei catre reclamanta, cu titlu de cheltuieli de judecata.

Citeste si articolul :   Liderul formatiei Savoy, Marian Nistor, are un mesaj din izolare: ”Sunte-m alaturea de voi”

Irmatoarea etapa a fost la Curtea de Apel Bucuresti, in februarie 2019, si a injumatatit cuantumul sumei constand in daune morale, respectiv l-a obligat pe paratul Lazarus sa-i plateasca reclamantei Zavoranu suma de 15.000 euro, echivalent in lei la data platii efective.

Doi ani mai tarziu, mai exact pe data de 22 aprilie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat o decizie definitiva. Astfel ca Luis Lazarus ar trebui sa-i plateasca reclamantei 15.000 de euro, dar si sa se abtina ca pe viitor sa faca afirmatii publice nedovedite temeinic, cu privire la reputatia sau viata privata a acesteia.

Autor