Alimente care afecteaza in mod neasteptat psihicul

1. Orez decojit

Acest tip de orez contine carbohidrati rapizi care determina patrunderea imediata a moleculelor de glucoza in sange. Din acest motiv, nivelul zaharului poate scadea dramatic, ceea ce afecteaza negativ starea creierului si a sistemului nervos.

2. Popcorn

Popcornul contine proteine,  fosfor, fier, siliciu si magneziu, care contribuie la buna functionare a sistemului nervos. Iar vitamina B prezenta in porumb ajuta la depasirea depresiei si a stresului.

Publicitate

3. Ton

Acest peste acumuleaza mult mercur, iar excesul sau in organism poate provoca probleme de memorie. Tonul contine, de asemenea, bifenil policlorurat, o substanta sintetica care are un efect negativ asupra hormonilor si perturba functia sistemului nervos.

4. Untura

Untura de porc contine cel mai rar acid arahidonic, care face parte din tesuturile corpului nostru si este indispensabil pentru functionarea normala a creierului. De asemenea, ajuta la gestionarea bolii Alzheimer.

5. Cereale

Cerealele contin gluten, care este esential pentru cresterea lor. Anticorpii din gluten (compusi proteici care impiedica reproducerea microorganismelor si distrug produsele toxice pe care le produc) pot distruge si elemente foarte importante pentru organism. Daca ne lipsesc aceste substante. putem suferi de atacuri de panica si depresie.

Citeste si articolul :   6 beneficii pentru sanatate ale oualor

6. Ciocolata neagra

Aceasta ciocolata contine flavonoide, care sunt responsabile pentru activarea celulelor creierului. Datorita acestuia, vasele de sange devin mai mari, iar creierul este alimentat cu oxigen suplimentar, ceea ce ii stimuleaza activitatea.

7. Branza tare

Aceasta branza contine tiramina, care este produsa prin descompunerea proteinelor. Tiramina poate creste semnificativ tensiunea arteriala si poate declansa migrene.

8. Cartofi la cuptor

Astfel preparat contine  mult potasiu, care trimite oxigen la creier. De asemenea, contine glucoza, vitamine B si aminoacizi care cresc fluxul de sange catre creier si furnizeaza toata energia de care are nevoie pentru a functiona.

9. Fasole

Fasolea contine acid tanic. Daca este prea mult din corp, ii va fi dificil sa proceseze minerale precum fierul. Acest lucru poate duce la probleme cu alimentarea cu sange a creierului si poate provoca chiar anemie.

10. Curcumina

Este un ingredient principal in curry si este bogat in antioxidanti si ajuta la mentinerea creieruluisanatos . De asemenea, imbunatateste functia cognitiva, care de obicei se deterioreaza odata cu varsta.

Citeste si articolul :   Cum iti dai seama ca esti infectat cu covid. Noua lista a simptomelor descoperite

11. Sofran

Sofranul este bogat in minerale, vitamina B si vitamina C. Ajuta creierul sa functioneze mai bine si chiar trateaza unele probleme de sanatate mintala, potrivit unui studiu .

12. Scortisoara

Scortisoara face creierul mai activ deoarece contine ingrediente extrem de importante:  cinamaldehida. Mirosul de scortisoara ne ajuta sa rezolvam sarcini care necesita atentie, memorie vizuala si reactii rapide.

Publicitate

Autor