Klaus Iohannis, despre marea relaxare de la 1 iunie.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a vorbit si despre marea relaxare anuntata de Florin Citu de la 1 iunie. Se pare ca restrictiile nu vor fi ridicate total, asa cum se credea dupa declaratiile facute de premierul Citu.

“1 iunie este o data pe care va rog sa nu o supraevaluati. Este data la care guvernul va prezenta evaluarile pentru posibila relaxare. Sa nu credem din greseala ca 1 iunie este data de relaxare totala. Nu va fi. Insa eu sunt foarte optimist si cred ca in cursul verii vom ajunge acolo.

Evident ca pana atunci mai sunt atatea saptamani in care evaluam mersul pandemiei. Daca numarul de infectari scade foarte mult, daca numarul de persoane grav bolnave scade foarte mult si in paralel numarul de persoane vaccinate creste, atunci rand pe rand vom putea sa renuntam la anumite masuri. Sau, invers spus, rand pe rand vom putea sa relaxam masurile si sper foarte mult ca in vara sa ajungem in faza in care masurile vor fi atat de putine incat romanii vor putea sa-si faca concediul in tihna”, a transmis presedintele Romaniei.

Nu ne relaxam total de la 1 iunie?

“Restrictiile diminueaza raspandirea virusului insa solutia pandemiei este vaccinarea in masa”, a explicat Klaus Iohannis, reinterand mesajul transmis miercuri, privind importanta unei campanii de vaccinare de succes.

“Trebuie sa fim constienti de profunzimea acestei crize, care complica toate procedurile administrative. Coalitia si Guvernul Citu fac fata cu bine acestei crize. Au avut grija ca economia Romaniei sa nu se prabuseasca. Au avut grija sa avem suficiente locuri in spitale pentru ca cei bolnavi sa fie tratati. Au avut grija sa avem buget pentru anul acesta si toate lucrurile acestea trebuie apreciate la justa lor valoare. Evaluarea mea este una pozitiva. Nu ne relaxam total de la 1 iunie.”, a mai transmis seful statului in cadrul conferintei de presa de joi.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.