Klaus Iohannis, mesaj de ultim moment: “Vorbim de o catastrofa”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a transmis un mesaj, sambata, prin intermediul paginii sale de Facebook. Seful statului spune ca Romania se confrunta cu o catastrofa, “spitalele sunt arhipline, medicii lucreaza non-stop, iar locuri la ATI nu mai sunt disponibile”, si indeamna din nou populatia la vaccinare anti-Covid.

“Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucreaza non-stop, locuri la terapie intensiva nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofa, o situatie disperata in care am primit deja sprijin de la opt state europene”, spune presedintele.

Klaus Iohannis indeamna populatia sa se imunizeze impotriva SARS-CoV-2.

“Avem ajutor din toate partile, dar nimeni nu poate sa se vaccineze in locul nostru, asta trebuie sa o facem noi! Nu exista alta solutie decat vaccinarea si trebuie sa fim seriosi si sa acceptam acest lucru. Dragi romani, mergeti si va vaccinati, sa nu ajungeti la spital, sa nu dati boala mai departe, sa terminam odata cu aceasta pandemie. In toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolita prin vaccinare”, a incheiat seful statului, in postarea sa pe Facebook.

Publicitate

Romania, noua Lombardia a Europei.

Austria este a treia tara europeana care preia pacienti COVID din Romania, dupa Ungaria si Polonia, a anuntat ministrul interimar al Sanatatii, Cseke Attila. De asemenea, doua echipe de medici din Danemarca vor veni la Institutul Matei Bals din Bucuresti, pentru a ingriji pacienti aflati la terapie intensiva.

Vor mai fi trimisi pacienti si in Polonia, in conditiile in care azi au fost transportati trei, iar aceasta tara a pus la dispozitie 20 de paturi.

„Este important orice fel de sprijin si mai ales aceasta solidaritate care vine este imbucuratoare, dar trebuie sa fim si noi solidari cu noi insine”, a spus ministrul.

„Maine reusim sa operationalizam un zbor si spre Austria si vom continua cu aceste trei tari, pentru ca capacitatea functionala nu s-a atins”, a precizat el.

Austria a trimis, de asemenea, medicamente pentru pacientii COVID in stare grava.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.