Klaus Iohannis, anunt de ultim moment: ”Situatia este ingrijoratoare! Voi convoca Consiliul Suprem de Aparare a Tarii”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a declarat ca va convoca CSAT saptamana urmatoare pentru situatia din Ucraina, dar si cu privire la miscarea unor trupe rusesti in bazinul Marii Negre.

“Situatia este ingrijoratoare. Au aparut tensiuni in Regiunea Marii Negre cu accent special pe zona de granita de est a Ucrainei. Urmarim cu mare atentie aceste lucruri. Sa nu-si imagineze cineva ca noi stam si asteptam informatii de la altii. Noi dam informatii altora. Avem servicii foarte performante pe aceasta zona, am avut mai multe discutii cu ministrul Apararii si cu alti conducatori de servicii specializate. Cunoastem foarte bine situatia din teren si tensiunile care se creeaza acolo ne preocupa foarte mult. Suntem extrem de ingrijorati.

Situatia este una care trebuie extrem de atent evaluata, nu doar militar si securitar, ci si diplomatic. Acest lucru il facem. Voi convoca pe saptamana viitoare o sedinta a CSAT dedicata special acestei zone de tensiune din Marea Neagra si a acumularii de trupe pe granita de est a Ucrainei.

Vreau sa ii asigur pe romani ca noi suntem pe faza”, a spus seful statului.

Publicitate

„Sa nu credem, din greseala, ca 1 iunie va fi data de relaxare totala. Nu va fi”.

„1 iunie e o data pe care va rog sa nu o supraevaluati. Este data la care guvernul va prezenta evaluarile pentru posibila relaxare. Sa nu credem, din greseala, ca 1 iunie va fi data de relaxare totala. Nu va fi. Insa eu sunt foarte optimist si cred ca in cursul verii vom ajunge acolo. Evident ca pana atunci mai sunt atatea saptamani in care evaluam mersul pandemiei”, a mai spus Klaus Iohannis.

Conditiile in care restrictiile vor fi relaxate.

„Daca numarul de infectari scade foarte mult, daca numarul de persoane grav bolnave scade foarte mult si in paralel numarul de vaccinati creste, atunci, cu siguranta, rand pe rand vom putea sa renuntam la anumite masuri sau rand pe rand vom putea relaxa masurile. Sper foarte mult ca in plina vara sa ajungem in faza in care masurile sa fie atat de putine incat romanii sa-si faca concediul in tihna”, a declarat Iohannis.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.