Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a ministrului Sanatatii

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei a semnat, miercuri, decretul de numire in functia de membru al Guvernului a doamnei Ioana Mihaila, ministrul sanatatii.

Medicul Ioana Mihaila este propunerea USR PLUS pentru functia de ministru al Sanatatii. Decizia a fost luata in sedinta din aceasta dimineata a conducerii Aliantei, dupa ce coalitia a pus capat aseara crizei generate de demiterea lui Vlad Voiculescu.

Ioana Mihaila este fost presedinte PLUS Bihor si medic endocrinolog. Ea a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii in mandatul lui Vlad Voiculescu.

Publicitate

Mihaila detine impreuna cu sotul sau o clinica medicala, a candidat la Primaria Oradea si, potrivit propriilor declaratii, s-a inscris in PLUS din prima zi de existenta a partidului. Ea detine mai multe terenuri si case in Oradea, are peste 400.000 de lei in conturi si a acordat un imprumut de 20.000 de lei USR in campania electorala.

Ioana Mihaila a fost numita in functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii la inceputul anului 2021. A coordonat activitatile de gestionare a investitiilor in sistemul medical romanesc din fonduri externe si elaborarea componentei de sanatate din Planul National de Redresare si Rezilienta, cea mai importanta oportunitate de investitie in infrastructura de sanatate a Romaniei.

Citeste si articolul :   O publicatie din Germania, reactie dura la adresa romanilor, bulgarilor si ucrainienilor care nu se vaccineaza: „Idiotii Europei“

Premierul Florin Citu a declarat, la Palatul Victoria, ca a transmis presedintelui Romaniei propunerea ca Ioana Mihaila sa fie numita noul ministru al Sanatatii.

“Astazi am primit de la colegii din USR PLUS nominalizarea pentru Ministerul Sanatatii, imediat am trimis-o catre presedintele Romaniei, in persoana doamnei Ioana Mihaila. Cred ca in cursul zilei de astazi va depune juramantul si vom avea un ministru al Sanatatii care sa se ocupe, sa preia acest portofoliu”, a anuntat Florin Citu.

Vlad Voiculescu a declarat ca o va sustine pe Ioana Mihaila

“Daca aceasta va fi decizia aliantei USR – PLUS ca Ioana Mihaila sa preia portofoliul, evident, ii voi oferit toata sustinerea mea. Nu numai a mea, ci a intregii echipe.

Am intrat in politica eu si colegii mei ca sa facem o diferenta, nu pentru o functie sau alta.

Cu siguranta voi pune umarul in continuare. Pentru cei care impartasesc valori ca adevar, transparenta, profesionalism, voi fi un partener”, a declarat atunci Vlad Voiculescu.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.