Ministrul Sanatatii, anunt de ultima ora pentru elevi si parinti: “Va fi obligatorie”

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a trensmis ca purtarea mastii ramane obligatorie in interiorul institutiilor de invatamant pentru copiii in varsta de peste 6 ani. Totodata, ministrul a specificat ca este de preferat ca activitatile sportive sa se desfasoare in spatii deschise.

Masca ramane obligatorie in interior

Ministrul Sanatatii a mai mentionat ca in urma discutiilor avute s-a convenit ca este foarte important ca scolile sa ramana cat mai mult timp deschise, pentru ca toate cursurile sa se desfasoare cu prezenta fizica.

„Ca urmare a discutiei am agreat ca prioritatea este mentinerea scolilor deschise cat mai mult timp posibil si oferirea posbilitatii de invatamant in format fizic. De asemenea, trebuie sa avem in vedere ca acestor copii trebuie sa le oferim un cadru sigur si continuarea unor masuri de protectie in asa fel incat transmiterea la aceasta varsta sa ramana cat mai mica posibil.

Publicitate

Din acest motiv, purtarea mastii in scoala va fi obligatorie in continuare pentru copiii de peste sase ani, purtarea mastii in spatii deschise nu va mai fi obligatorie. De asemenea, pentru activitatile sportive, ele vor fi preponderent incurajate sa aiba loc in spatiu deschis, iar pentru cele in spatii inchise se va decide in functie de incidenta din comunitatea respectiva daca ele se pot desfasura in spatii inchise sau nu”, a declarat Iona Mihaila in cadrul unei declaratii de presa sustinute la Palatul Victoria.

„Despre vaccinarea in scoli continuam sa avem discutii tehnice cu Comitetul National de Organizare a Activitatilor de Vaccinare si sa adaptam scenariile in functie de particularitatile fiecarei comunitati si ale fiecarei scoli, urmand ca decizia finala sa fie comunicata cat de curand posibil”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.