PSD cere interventia lui Iohannis: „Au trecut mai bine de 24 de ore de cand trei gasti au aruncat tara in haos. “

Social democratii ii cer presedintelui Klaus Iohannis sa iasa din letargia in care se afla de mai multe saptamani si sa intervina public pentru rezolvarea crizei politice majore din „Guvernul Sau”, transmite PSD.

Principala prerogativa constitutionala a sefului statului este de a media intre puterile statului si intre partidele politice .

„Atragem atentia presedintelui ca Romania se afla in varful valului trei al pandemiei, fara locuri libere la ATI, cu un numar record de decese, cu mii de bolnavi cronici lasati fara tratament, iar interimatul la Ministerul Sanatatii si criza politica prelungita nu va face altceva decat sa inrautateasca situatia. In acest context, lipsa de reactie publica din partea Presedintelui reprezinta o incalcare grava in exercitarea obligatiilor pe care acesta le are fata de tara si de societate”, potrivit unui comunicat de presa al PSD .

„De aceea, Klaus Iohannis are o raspundere directa pentru criza politica actuala si are obligatia de a interveni public – rapid! – pentru iesirea din acest blocaj care afecteaza in mod grav viata si sanatatea cetatenilor romani”.

Marcel Ciolacu, liderul PSC, critica dur atat formatiunile din coalitia de guvernare, cat si pe seful statului:

„Au trecut mai bine de 24 de ore de cand trei gasti au aruncat tara in haos. Iar Iohannis – artizanul acestui dezastru, doarme neintors”. „Au trecut mai bine de 24 de ore de cand trei gasti au aruncat tara in haos. Iar Iohannis – artizanul acestui dezastru, doarme neintors! S-a umflat socata in voi! Va dati cu trotinetele in cap! Va trageti de par in fata camerelor! Va maimutariti la tv incercand sa pareti gravi in timp ce dati ultimatumuri si para-ultimatumuri! Ati transformat masa guvernului intr-o taraba a intereselor si ifoselor voastre! Dar pentru tara ce faceti, incompetentilor?! Dar ultimatumuri pentru a creste testarea si numarul de paturi la ATI cand dati? Chiar nu va e rusine?!”, a transmis Marcel Ciolacu.

„Nu e niciun loc la ATI. Lumea moare de foame la propriu. Euro este 5 lei. Agricultura e la pamant. Ati depasit viteza luminii la imprumuturi. De 4 luni nu faceti decat sa va impartiti functii si bani. Romania se scufunda si voi continuati sa va bateti pe ciolan! Opriti-va”,a mai spus presedintele social-democratilor.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.