Kelemen Hunor, avertisment pentru USR-PLUS: “Lucrurile s-au adunat. Florin Citu a avut o rabdare uriasa”

“Nu poti cere schimbarea premierului”, este mesajul transmis de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, dupa ce partenerii de coalitie USR – PLUS au transmis ca retrag sprijinul pentru seful Executivului, in urma revocarii lui Vlad Voiculescu din functia de ministru al Sanatatii.

„Sunt convins ca si ei daca se gandesc intr-o astfel de logica de a mentine aceasta cerere, o sa isi dea seama ca s-au cam pripit, nu este cazul, nu este momentul sa insiste pe aceasta solicitare. Nu se poate accepta. Asta inseamna ca suntem intorsi in Parlament, inseamna ca se poarta discutii, inseamna ca mesajul nostru catre cetatenii nostri, catre partenerii nostri este ca in Romania nu este o clasa politica matura si, din patru in patru luni, din jumatate in jumatate de an, daca cineva se supara schimbam premierul, schimbam configuratia. Nu se poate”, a declarat liderul UDMR, la DigiFM.

Kelemen Hunor a mai spus ca “nici macar daca ar fi vorba despre un ministru UDMR nu as spune ca trebuie sa plece premierul”.

„Nu este adevarat ca nu a fost o consultare. A fost o consultare. Cat de lunga a fost, cand s-a facut, e o alta discutie. Dar a existat. Chiar si cu mine s-a consultat premierul inainte sa decida. Deci, nu se pune problema. Nici daca ar fi vorba despre un ministru UDMR nu as spune ca trebuie sa plece premierul, daca pleaca un ministru, in care premierul nu are incredere. E vorba de incredere. Lucrurile s-au adunat. A avut o rabdare uriasa. Florin Citu a facut sedinte de guvern pentru ministerul Sanatatii de cate ori a vrut ministrul Voiculescu.

Cu totii am sustinut acest lucru, pentru ca era vorba despre sanatate. Si dimineata, si seara, si luni, si duminica, si sambata, si online, si fizic. Nu conta. Deci nu se poate reprosa ca nu a incercat Coalitia, ca nu a incercat premierul. Ori suntem de acord ca avem un set de valori comune, asezat intr-un program de guvernare asumat de coalitie si atunci mergem inainte, ori chiar nu suntem inca pregatiti sa guvernam tara. Punct”, a mai spus acesta.

Autor