Cum vor putea credinciosii sa ia Lumina de Paste.

In contextul pandemiei de coronavirus cu care tara noastra se confrunta in acest moment, purtatorul de cuvant al Patriarhiei romane Vasile Banescu, a facut cateva precizari importante pentru crediciosi, referitoare la Sfanta impartasanie si la primirea Luminii si a Pastelui in noaptea de Inviere.

Reprezentantul bisericii ii indeamna pe credinciosi sa se spovedeasca online si sa se roage o data cu preotii la Sfintele Liturghii.

„Sfanta impartasanie este un act voluntar, se primeste si acum la cerere, la domiciliu, cu respectarea foarte strica, fireste, a unor conditii de maxima igiena, conform reglementarilor. Nu trebuie sa ne panicam! Panica, stim bine, este total demobilizatoare! Panica ne face sa confundam foarte multe lucruri. Realismul credintei crestine, luciditatea, atentia foarte ascutita indreptata acum spre ceilalti, avand grija de ei, chiar prin faptul de a nu-i expune pe parintii nostri, eu insumi aleg sa stau departe de cei dragi, dar in acelasi timp, compensez printr-o apropiere de alt gen. Toti putem face lucrul acesta!”, a spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Citeste si articolul :   Biserica de piatra din Densus - cea mai veche biserica din Romania

„Pana la acest moment in care ne aflam acum, nu s-a luat o decizie formulabila printr-un comunicat referitor la impartirea Sfintei Lumini. Este probabil sa nu putem face lucrul acesta, dar nu pot sa apreciez acum ultimativ acest subiect. Inca nu s-a hotarat. Chiar daca putem ajunge la biserica sa luam Sfanta Lumina, nu inseamna ca nu putem aprinde noi insine candela din casa noastra. Si mai ales candela din sufletul nostru”, a adaugat.

„Nu este exclus ca oamenii sa poata veni in sambata Pastelui, unul cate unul, pastrand o distanta mare, sa vina si sa ia cumva Sfintele Pasti pregatite cumva de catre preot si puse in recipiente foarte curate, si sa poata lua macar aceste pasti de la biserica, respectand, evident, regulile”, a concluzionat Banescu.

Autor